Astrolojide Koronavirüs Süreci

Ön not: Aşağıdaki yazımda başka yazılarımdan linkleri de açıklamaların içine koydum. Detaylı bir açıklama için ilgili linklere gitmenizi öneririm. 

Vedik astroloji prensiplerince değerlendirildiğinde COVID-19'un sağlık endişelerini Nisan ayı sonlarında geride bıracak olsak da bu salgınla başlayan yönetimsel ve ekonomik etkileri daha uzun yıllar boyu hissedeceğiz. 

Ocak 2020'deki Satürn ve Plüton kavuşumunun dünyadaki etkilerini hep beraber izliyoruz. Bu kavuşuma 22 Mart'ta Mars'ın da eklenmesiyle üçlü bir kavuşum olacak. 

Bunların yanı sıra Rahu ve Ketu'nun kendi yönettikleri ve arındırıcı (Rahu-Ardra) ve yıkıcı (Ketu-Mula) özellikli yıldızlarda olması da kavuşumlara eklenince tansiyon yükseldi. 


Önümüzdeki süreçte gezegenlerin burç/yıldız değişim tarihlerini aşağıya ekleyerek etkilerini de kısaca yorumladım: 


22 Mart 2020: Ketu (güney ay düğümü), 26 Aralık 2019 Güneş tutulmasının derecesine gelerek tutulmanın vaadini ani ve gergin bir şekilde gerçekleştirebilir. Bu tutulmanın vaadi kökten değişim, temellerin yeniden atılması ve gerçeklerin açığa çıkması idi. 


22 Mart - 4 Mayıs 2020: Mars, vedik sistemde Oğlak burcunda
Mars'ın Oğlak'a girmesi tansiyonu daha da yükseltebilir. Mars'ın özellikle 5 Nisan'a dek Uttara Ashadhada nakşatrasında Satürn ve Plüton'a kavuşarak geçişi en gergin anları, kavgayı, üst makamlardan gelen sert emirleri, teknik/mekanik hasarları gösterir.  


5 Nisan 2020: Jüpiter Plüton kavuşumu
Finansal sistemler, bankacılık, döviz, para piyasalarında dönüşüm etkisi başlar


22 Nisan 2020- Rahu (kuzey ay düğümü) Ardra nakşatrasından çıkıyor. Ardra'nın yıldız değişimi tansiyonu düşürebilir. Ardra'ya has olan temizlik, arınma ve hijyen etkisinin azalmasını o tarihten itibaren bekleyebiliriz. Yani virüsün yayılmasını engellemeye yönelik ekstra önlemler hayatımızdan çıkabilir. Ay düğümleri hesaplanmış noktalar olduğu için bir başka yaygın hesaba göre (Mean Node) Kuzey Ay Düğümü 22 Mayıs'ta Ardra'dan çıkacaktır. 


11 Mayıs - 2 Aralık 2020Uranüs Bharani nakşatrasında
Bankaları, birikimleri, parayı gösteren Bharani'deki Uranüs farklı piyasaları, para birimlerini gündeme getirebilir. Bu noktalardaki Uranüs, Satürn ve Plüton'a da kare yapıyor olacak. Uranüs gerileyerek bu nakşatradan 3 ay kadar çıksa da 25 Şubat 2021'den 13 Haziran 2023'e kadar tekrar Bharani'de olacak ve muhtemelen ilk uğradığı süreçte tamamlanması zaman alan değişimleri ikinci uğrayışında gerçekleştirecek. 


19 Eylül 2020: Ketu (güney ay düğümü) Mula nakşatrasından çıkıyor. Eskiler yerlerinden sökülmüştür. Yeni inşa sürecinin başlamasına müsait temeller atılmıştır. 

---

Satürn Plüton kavuşumunun yaşandığı Uttara Ashadha nakşatrası, kavuşuma ait zorlu ve köklü dönüşümlerin yöneticileri, devletleri, büyük kurumları ilgilendirdiğini gösteriyor. Bunların yanı sıra Uttara Ashadha nakşatrası azla yetinmeyi, kemer sıkmayı, sadeleşmeyi de gösterir. Bu kavuşum, imkanımız olsa bile gösterişi, ihtişamı, lüks harcamaları kısacağımız manasına gelir. Doğum haritasında Uttara Ashadha etkileri olan kişiler oldukça sadedirler. Milyarder olsalar dahi gösterişten uzak yaşam sürmeyi tercih ederler.  Uttara Ashadha nakşatrası, batı astrolojisinin kullandığı mevsimsel zodyaka göre 20°40' Oğlak ile 4°00' Kova burcu arasındadır. 

Özetle aslında koronavirüs salgınının sağlık alanındaki korkulan etkisi astrolojik manada daha hızlı (Nisan veya Mayıs son hafta) azalacaksa da kaygısı ve tedbiri Güney Ay Düğümünün 19 Eylül'deki burç değişimine kadar sürecektir. 

Bu salgın büyük yönetimsel ve finansal dönüşümleri gerçekleştirmeye yönelik katalizör etkisi görebilir.  Astrolojik manada beklenen yönetimsel ve finansal değişimler bir günde olmayacaktır. Bu bir süreçtir. Her şeyiyle tamamlanması Satürn'ün vedik Oğlak'tan çıkacağı Ocak 2023'ü bulabilir. 


Yeşim Arpat
yesimarpat@astrocevap.com


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder