Satürn Plüton Kavuşumu

Mart 2019'da birbirine oldukça yaklaşan Satürn ile Plüton, Aralık 2019'dan Şubat 2020'ye dek tekrar yakınlaşıyor. 2019'da Satürn'ün gerilemesiyle aralarına tekrar mesafe giren gezegenler bu sefer tam bir kavuşum yaşayacaklar ve Satürn, 15 Şubat 2020'den itibaren Plüton'dan tamamen uzaklaşmış olacak. 

İki gezegen ortalama 34 senede bir kavuşuyorlar. Son kavuşumları Kasım 1982'deydi. Bu seferki tam kavuşumları 12 Ocak 2020'de olacak. Kavuşumun gerçekleşeceği batı astrolojisindeki Oğlak burcu 22°45', vedik astrolojinin yıldızıl zodyakında (28°37' Yay) Uttara Ashadha nakşatrasına denk düşüyor. Uttara Ashadha nakşatrası yönetim, idare ve büyük kurumların alanlarında olduğu için büyük kurumlarda, devlet kademelerinde, yönetici makamlarında köklü değişimlere de işaret ediyor. 

Kişisel astrolojide ise kullanışlılığını yitirmiş, faydasını artık görememeye başladığımız konularda zorunlu bir değişime işaret eden kavuşumun özel hayatlarımızda ne kadar etkin olacağı kavuşumun gerçekleştiği noktaların doğum haritasında hangi evde olduğu ve ne gibi natal gezegenlerle teması olduğuna göre değişir. Örneğin, batı astrolojisinde Koç burçları için 10.evde, kariyerle alakalı bir zorunlu değişimi işaret ederken Yengeç burçları için ortaklıkları, sözleşmeleri ve ilişkilerini etkileyen 7.evinde olacaktır. Teraziler için 4.evdeki kavuşum ev ve aile hayatında değişimleri işaret ederken Oğlak burçları için genel olarak çok daha köklü bir yaşam tarzı değişikliklerine sebep olabilir. Hangi burç için nasıl bir değişime sebep olabileceğini youtube kanalımdaki 2020 yılı burç yorumlarına başvurabilirsiniz. 

Doğum haritanızdaki Satürn'ünüz 21°-25° Oğlak burcundaysa, yani aslında Satürn dönüşünü de yaşayan 1990'ın ikinci yarısı ve 1961'in ilk yarısı doğumlulardansanız, 
11 - 16 Ocak doğumluysanız, ya da 
21°-25° Oğlak burcunda Ay'ınız başta olmak üzere yakın gezegenleriniz (Merkür, Venüs, Jüpiter, Mars) varsa 

biraz zorlanarak içinden geçebileceğiniz büyük yaşam değişimlerini bekleyebilirsiniz. Bu durum genellikle vazgeçmeniz gereken bir konuyu işaret eder. Keyfinizi kaçırmasına rağmen türlü sebeplerle vezgeçemediğiniz işi, ilişkiyi, çevreyi, vb artık bir şekilde bırakmanız gerekebilir. İşe yaramadığını bildiğiniz halde vazgeçmeniz gereken konuyu suni teneffüslerle yaşatmaya çalışsanız da sonuç almanız güç olabilir. 

Bu kavuşum geçtikten sonra hayata bakış açınız da köklü bir değişim geçirecek ve kendinizi zincirlerinizden kurtulmuş, özgürleşmiş hissedebileceksiniz. Zaten Mart 2020'de Satürn ve Plüton'un kavuşum yaptığı 'olay mahalline' kavuşacak olan Jüpiter, dökülen saçılan kırıklarınızı da temizleyecektir. Vazgeçtiğiniz, ya da vazgeçmek zorunda kaldığınız konunun yerine daha geçerli bir yeniyi elde etmenizi sağlayabilecektir. 

Yazımın başında da ifade ettiğim üzere, Satürn Plüton ikilisi 2019'un bahar aylarında da yakınlardı. Zaten çok ağır hareket ettikleri için kavuşum etkileri birçoğumuz için 2019'a da yayıldı. 2019 yılı içinde sizin için eskiden çok önemli olan bir konudan (işten, ilişkiden, aile bireylerinden, çevrenizden, vb) vazgeçtiyseniz veya artık çok farklı bir seviyeden veya ortamdan bu konuları yaşıyorsanız bu etki sizin için tekrar bir vazgeçme, değiştirme gündemi yaratmayabilir. 


Yeşim Arpat
yesimarpat@astrocevap.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Yani 2019 bahar aylarındaki benzer etkileri mi yaşayacağız?

    YanıtlaSil