Astrolojide 10.Ev: Meslek ve Kariyer

Astrolojide 10.ev, en göze görünür olduğumuz, en çok vakit geçirdiğimiz yerleri, yani özetle işimizi mesleğimizi gösterir. Mesleğimiz hayatımızın amacıyla da oldukça alakadır. Bu yüzden 10.ev karma evlerinden biridir.

10.ev, başkalarına nasıl gözüktüğümüzü, başkalarının hakkımızda ne düşündüğünü de gösterir. Nerede, kim için çalıştığımız da 10.ev'le alakalıdır. Devlet görevlisi miyiz, büyük bir şirkette mi çalışıyoruz, serbest meslek sahibi miyiz? Yöneticilerimizle aramız nasıl? Mesleğimizde takdir görür müyüz? Bunları da 10.evden anlamak mümkündür.  

10.ev hem köşe ev hem de tepe ev olması sebebiyle oldukça kuvvetli bir evdir. Burada yerleşmiş gezegenler de kuvvet kazanırlar. 

10.evde yerleşmiş gezegenlerin ne anlama geldiğini kısaca şöyle özetleyebiliriz:

GÜNEŞ: 10.evdeki Güneş sizi bir lider yapar. Adeta insan yönetmek için bu dünyaya gelmiş gibisinizdir. İşinizle alakalı her konuyu aydınlatma ve açıklama görevi sizdedir. Kimseden emir almayı sevmezsiniz. Bu yüzden de kendi işinizi yapmanız sizin için en iyisi olur. Sadece bu yerleşime özel bir meslek olmasa bile her ne iş yapıyorsanız yapın ilgiyi, takdiri üzerinizde toplayabileceğiniz hale getirirsiniz. 

AY: Mesleğinizle duygusal bağlarınız derindir. Bu bağ bazen o kadar derin olur ki mesleğiniz özel hayatınızın önüne geçebilir. Mesleğinizde işler yolundaysa siz de rahatsınızdır ama en ufak bir sıkıntı çıktığında sizin de her alandaki huzurunuz kaçar. Mesleğinizin size katabileceği statüyü sever ve istersiniz. Herkes tarafından bilinen, görünen, mesleğinizi icra ettiğiniz ortamlarda ünlü birisinizdir. Çalıştığınız şirkette, binada, koridorda sizi herkes tanır, mesela. 10.evde yerleşmiş Ay, kadınlarla çalışabilir veya kadınları alakadar eden, kadınlara yardımcı olan mesleklerde daha rahat eder. Mesleğiniz ve sorumluluklarınız konusunda oldukça hassassınızdır. Yaptığınız işin eleştirilmesi hoşunuza gitmez. 

MERKÜR: Merkür, iletişim ve yakınlık kurma becerisidir. Bilgiyi harmanlama, düzene koymayı da gösterir. 10.evde yerleşmiş bir Merkür'e sahipseniz konuşmak, yazışmak, insanlarla yakın temas kurmak sizin için çok kolaydır. Bu tam bir satış/pazarlama, halkla ilişkiler erbabı yerleşimidir. Elinizdeki malı olduğundan daha iyi göstermek ve olduğundan daha iyi sunmak, insanların bu malı satın almaları konusunda cezbetmekte üstünüze yoktur. Mesleğiniz gereği sık seyahat da edebilirsiniz. Merkür, ikiliği de şaret 

VENÜS: 10.evde yerleşmiş Venüs'e sahipseniz mesleğinizde çok yaratıcısınızdır. Yaratıcılığınızla kendinizi ifade etmek istersiniz. Bu yüzden moda, tasarım, sanat, kozmetik, mimari gibi işlerde başarılı olabilirsiniz ama bunları sırf yaratıcılık diyince akla ilk gelenler olduğu için sıraladım. Yaratıcılık her alanda mümkün olabilir. Mesleğinizi yaparken zarifsinizdir. Mesleğinizi seversiniz. Yöneticileriniz de sizi sever. İşinizi yaparken çok asil durursunuz. İş yerlerindeki entrikalara dahil olmazsınız. 

MARS: 10.evde yerleşmiş Mars tam bir girişimci yerleşimidir. Mesleğinizi sürdürmekte motivasyonunuz yüksektir. Tuttuğunuzu koparmadan bırakmazsınız. Herkesten daha hızlı ve ataksınızdır. Herkesten önce her şeyi hazırlamışsınızdır. Çok hırslısınızdır da. Bu yüzden 10.evdeki Mars da kendi işini yapmak konusunda şanslıdır. 

JÜPİTER: 10.evde yerleşmiş Jüpiter mesleki başarı ve itibar verir. Mesleğinizde adeta bir öğretmen, bir danışman, bir filozof gibisinizdir. Çok şeyi çok yönlü bilirsiniz. Bilgi vermeyi de seversiniz.Yöneticileriniz size danışmayı sever. 10.evdeki Jüpiter'e sahipseniz hayatınız boyunca şanslı kariyer fırsatları da önünüze çıkar.  

SATÜRN: Satürn'den herkes ürkse de 10.evde yerleşmiş Satürn, kendi evindedir. Yapmayı en iyi bildiği şeyi bu evde rahatlıkla yapar. Müthiş bir organizasyon becerisi verir. Kural koyma, kuralları uygulamada oldukça başarılısınızdır. Çok disiplinli ve çok çalışkansınızdır. İşleri önem sırasına koymayı ve ne zaman neye odaklanmanız gerektiğini bilirsiniz. Düzen kurucu ve düzen koruyucu olmanız sebebiyle devlet görevleri üstlenmek veya büyük kurumlarda çalışmak tam size göredir. Organize olmayı gerektiren her türlü meslekte de başarılı olursunuz. Küçük çaplı bir iş yapıyor bile olsanız işe yaklaşım ve tavrınız çok mühim bir iş yapıyor gibidir. İş, sizin patronunuzdur. İşinize müthiş bir saygı duyarsınız. 

URANÜS: 10.evde yerleşmiş Uranüs sizi sıradışı mesleklere yöneltir. Genellikle teknoloji, internet, makineler, uçaklarla alakalı teknik işler size cazip gelir. Mesleğinizi yaparken muhakkak özgür bırakılmak istersiniz. Tepenizde devamlı sizi kontrol eden bir müdür varsa oradan kaçmak sizin için an meselesi olur. Kariyer basamaklarını emin adımlarla çıkmayı, kudret sahibi olmayı çok da umursamazsınız. Yeter ki özgür olun, size ait alanınız olsun. Bunlar olmadığında mesleğinizden sıkılır ve sıklıkla iş değiştirebilirsiniz. 

NEPTÜN: 10.evde yerleşmiş Neptün mesleğinizle ilgili kafa karışıklığı verebilir. Bir süre tam olarak ne yapmak istediğinizden emin olmayabilirsiniz. Buradaki Neptün, sizi hayal gücünüzü ve ilhamınızı kullandırtan mesleklere yöneltir. Bu tam bir sanatçı yerleşimidir. Sinema, müzik, fotoğrafçılık başta olmak üzere hayal gücü ve hayali gerçekmiş gibi gösteren meslekler size çok uygundur. Sıvılar, sular ve ilaç sektörü de Neptün'ün alanına girer. Gemiler, laboratuvarlar, akaryakıtlar, ilaçlar, alkol, içecekler ve yağlarla alakalı mesleklerde başarılı olabilirsiniz. Neptün, yardım etmeyi de seven, fedakar bir gezegen olduğu için insanların dertlerine çare arayan, ruhlarına iyi gelen servisleri sunan mesleklerde, yardımlaşma dernekleri gibi alanlarda da çalışabilirsiniz. 

PLÜTON: 10.evdeki Plüton güç isteği verir. Mesleğiniz size güç verir. Güçlü bir pozisyonunuz vardır. Genel müdür gibi, şirket sahibi gibi, yüksek devlet görevlisi gibi kudretli pozisyonlarda çalışabilirsiniz. Sisteme uygun hareket etmek yerine sistemi kendinize uydurmak istersiniz. Mesleğinizde edindiğiniz güç ve otoriteyi aşırı kullanmak kontrolden çıkmanıza da sebep olabilir. Mesleki güç ve otorite isteği, sistemi manipüle etme becerisine eklenince kişiyi gizli ve kirli işler yapmaya da itebilir. Siz bizzat kirli işlere dahil olmasanız bile bunlara şahit olabilir ve bunları çözmeye yönelik çalışmalar yapabilirsiniz. Yöneticileriniz aşırı hırslı ve manipülatif olabilir. 10.evdeki Plüton, sizi hafiye gibi de yapar. Bu yüzden araştırma gerektiren işler size göredir. Bu evdeki Plüton, insan psikolojisine dair de derin bir merak da uyandırdığı için psikologluk, psikiyatristlik gibi meslekler de size uygundur. 

KUZEY AY DÜĞÜMÜ (RAHU) : 10.evdeki Kuzey Ay Düğümü, bu dünyaya başarılı olmaya geldiğinizi gösterir. Fakat başarılı olmak için ailenize, özel hayatınızın konforuna olan düşkünlüğünüzü de azaltmanız gerekir. Özellikle Rahu dönemlerinde (dasalar, antardasa ve buktilerinde) müthiş başarılar, terfiler, üst düzey pozisyonlar elde edersiniz. 

GÜNEY AY DÜĞÜMÜ (KETU):  10.evde yerleşmiş bir Güney Ay Düğümü sıradışı bir mesleğiniz olacağına işarettir. Bir ofiste, bir masanın başında olmaktan hoşlanmazsınız. Hareket edebileceğiniz işleri seversiniz. Spiritüel konularla ilgili işler de ilginizi çeker.  Elde ettiğiniz mesleki başarılar sizi orta yaştan sonra memnun etmemeye başlar. Aslında köklenme arzunuz vardır. Kendinize bir yuva ararsınız. Bu yuva muhakkak çekirdek aile kurmak anlamına gelmeyebilir. Kendinize ait, içinde kendinizi iyi ve rahat hissettiğiniz herhangi bir mekan da olabilir. Yuvanızı bulup kökünüzü salınca mesleki başarılar da rahatlıkla gelir. 

----
ÖNEMLİ NOT: Yukarıdaki açıklamalar 10.evde yerleşmiş gezegenlerin açıklamasıdır. Tek başına yeterince çok şey söylemeyebilirler. 10.evde gezegeniniz yoksa yönetici gezegenlerinin bulunduğu evler ve bu gezegenlerin aldığı açılar da mesleğinizin içeriğine dair bilgi içerir. Astroloji bir bütündür. Tek parçadan büyük çıkarımlar yapmamanızı öneririm. 





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

7 yorum:

  1. Yeşim Hanım, 10.evde retro Satürn yukarıda anlatılanlardan ne kadar farklıdır bahsedebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. Peki şiron bu evde nasıl etki eder acaba?

    YanıtlaSil
  3. 10.evimde hem Mars hem de Jupiter var ama benim iş yaşamım berbat. Hakettiğim parayı da kazanamıyorum. Aptalca olacak ama bir umutla Neden? Deiye sorsam cevaplar mısınız?

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar haritanızı incelememe izin verirseniz. Eğer size yardımcı olmak isterim. Astroloji ile çok uzun zamandır ilgileniyorum ve benden haritaların yorumlamamı isteyen olursa onları kırmayıp haritalarını da yorumluyorum. Eğer benimle iletişime geçerseniz. Size yardımcı olabilirim. Tamamen yardım amaçlıdır. Herhangi bir kar amacım yoktur. Hobi olarak yapıyorum.

    E-posta adresim:
    ufuk.berat10@gmail.com

    Bu e-posta ile bana ulaşabilirsiniz! Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba benim haritamı yorumlar mısınız

      Sil
    2. Merhabalar. Doğum haritamın özellikle meslek ve kariyer için yorumlanmasina çok ihtiyacım var. Kariyerimde zor zamanlar geçiriyorum ve olmak istediğim yerin çok ters tarafındayım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

      Sil
  5. Merhabalar. Benim 10 cü evimde hiç gezegen yok. Yengec burcu kesiyor ve yöneticisi Ay da 3.cu evimde jupiter ve pluto kavusum, Satürn (Balık 6.ev) kare açı yapiyor. Bir umutla yine de sormak isterdim ne anlama geliyor?

    YanıtlaSil