24 Mart 2020 Yeniayı

Nakşatraların sembolleri bazen o kadar 'sembolik' olabiliyor ki ancak gerçekleştikten sonra anlamlandırdıklarım oluyor. 

23 Şubat 2020'deki Satabisha'daki yeniayı yeniden ele alalım. Satabishanın sembolü çemberdir. Hatta yanan bir çemberdir. Sınırlarla, sınırlanmışlıkla alakalıdır ve Satabisha sınırları adeta 'yakarak' ortadan kaldırmaya çalışır. Doğum haritasında satabisha gezegenleri olan kişiler özgürlüklerine çok düşkündür ve sınırlayıcı katı kurallarla araları pek iyi değildir. 

23 Şubat'ı takip eden ay boyunca sınırların ötesinden gelen virüs sebebiyle sınırlandırıldık. Evlerimizin sınırları içinde kalmamız gerekti. Öte yandan sınırların işe yaramadığını fark ettik; dünyanın her tarafıyla temas içinde olmanın negatif etkilerini de yaşadık. Tüm dünya ortak bir acil derde sahip oldu. 

24 Mart 2020'ta ise batı astrolojisine göre 4° Koç burcunda, vedik sistemde 10° Balık burcunda, Uttara Bhadrapada nakşatrasında yeniay var.  

Uttarabhadrapadanın cenaze arabasının arka tekerleri gibi ürkünç bir sembolü olsa da bu durum aslında bu nakşatranın az hareketliliğine işarettir. Bu yıldızın zihinsel hareketi fazla ve fakat bedensel hareketi azdır. Bu yüzden tipik bir düşünür, yazar yıldızıdır. Uttarabhadrapada izole olmayı da sever. Bu da bolca düşüneceğimiz ama fazla da hareket edemeyeceğimiz bir aya işarettir. Uttarabhadrapada oldukça kontrollü, planlı ve dikkatlidir de. 

Yeniay Satürn'den (vedik) görünüm aldığı için sıkılmak, yorulmak, uzun vadeyi planlamak etkisi vardır. Düğümlerden de kare görünüm aldığı için hayatımızdaki aciliyet ve gerginlikler devam edecek gibi durmakta. Özetle bizi oldukça planlı, kontrollü, izole ve gergin bekleyişli bir ay daha bekliyor. 

Virüs sürecinde Kuzey Ay Düğümünün Ardra'dan çıkacağı 22 Nisan sonrasının daha umutlu olduğunu daha önceki yazılarımda da belirtmiştim. 23 Nisan'daki Ashwini yeniayı hızlı çare, hızlı iyileşme ve bol harekete de işarettir. 

Not: 
Bu yazı global / toplumsal yorum içerir. Kişisel yorum olarak değerlendirilemez.
Uttarabhadrapada nakşatrasına dair bilgi edinmek için tıklayınız. 


Yeşim Arpat


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder