Vedik Doğum Haritası Çıkarmak İçin

Vedik astrolojisi Batı astrolojisinden farklı bir zodyakı kullanır. Batı astrolojisi tropik zodyakı kullanırken Vedik astroloji, yıldız bazlı olan Sidereal zodyakı kullanır. Çok eskiden her iki sistemin zodyakları birbiriyle örtüşüyordu ama dünyanın eksen kayması yüzünen zamanla aralarındaki noktasal benzerlik kayboldu. Bu farklara dair Astrolojide Zodyak Çeşitleri konulu yazımı okumak isteyebilirsiniz. 

Bu yazımda zodyak çeşitlerinden bahsetmeyeceğim. Sidereal haritanızı çıkarmak için internette hangi kaynaklardan yararlanabileceğinizden bahsedeceğim. 

Vedik astrolojiye dair Türkçe kaynak azlığının farkındayım. Yine de az İngilizce ile bile vedik haritanızı çıkarabileceğiniz önerilerim olacak. 

Birçoğunuz www.astro.com sitesine çok aşina. Sitenin harita çıkarma programı benim de oldukça kullanışlı bulduğum bir yapıya sahip. Tropik zodyak kullanan Batı astrolojine programlı Astro.com'un ayarlarını değiştirerek vedik haritanızı da çıkarabilirsiniz.


Vedik haritamı astro.com'dan çıkarmak istiyorum derseniz 

  • www.astro.com 'a girin. 
  • Free Horoscopes tab'ine girin. 
  • Extended Chart Selection'ı seçin.
  • Edit Birth Data'yı seçin ve doğum bilgilerinizi girin. 
  • Zodiac'ı Sidereal olarak seçin
  • Ayanamsha'yı Hindu/Lahiri olarak seçin. 
Sonra;
Vedik astrolojide de ekoller vardır. Vedik astroloji genellikle eşit/bütün ev sistemi kullansa da evlerin ve burçların aynı noktada başlaması mantığında olmayan ve Placidus kullanan KP metodu da oldukça yaygındır. 
  • Options for zodiac and houses kısmında house system'ı default bırakırsanız Placidus sisteminde (yani ev ve burçların eşitliği üzerine olmayan bir sistemde)
  • Options for zodiac and houses kısmında house system'ı whole signs'a çevirirseniz geleneksel eşit burç ve ev dağılımlı vedik sistemde 
haritanıza ulaşabilirsiniz. 

Tabii yukarıda bahsettiğim sadece harita çıkarmak için geçerli adımlardır. Vedik astrolojinin dönemlerini ve alt haritalarını çıkarabilen adımlar değildir. Bunlar için az İngilizce ile ve kısıtlı vedik astroloji bilgisiyle ilerlenebilen ücretsiz bir program bilmiyorum. Yine de denemek istiyorum diyorsanız http://www.astrosage.com/kundli/ sitesindeki programı bilgisayarınıza, aplikasyonunu da telefonunuza indirebilirsiniz. 

Profesyonel bir uygulama satın alabilirim diyorsanız benim de kullandığım Parashara Light'ı veya  Kala Vedic Astrology Software 'i önerebilirim. 








    Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

    9 yorum:

    1. Ben 11 aralık 1979 da saat 23.30 da trabzonda dogdum
      Rasi haritam nedir

      YanıtlaSil
    2. 19 haziran 1985 ordu saat sabah 3.35 de doğdum rasi haritam nedir

      YanıtlaSil
    3. Danışmanlık hizmeti veriyormusumuz

      YanıtlaSil
    4. Yeşim hanım açıklayıcı yönlendirmelerinizden sık sık faydalanıyorum, emekleriniz çok çok teşekkürler.

      YanıtlaSil
    5. Beautifully penned, and the conclusion is flawless. I am looking forward to your subsequent write-up. Until then, if you have plans for marriage, I recommend you use a Marriage Compatibility Calculator to check the compatibility score between you and your to be partner.

      YanıtlaSil
    6. very informative blog.

      https://www.astroved.com/astropedia/en/marriage-prediction-by-date-of-birth

      YanıtlaSil
    7. We provide you the details of various Doshas In Astrology and their effective remedies to reduce the malefic effects of doshas.

      YanıtlaSil
    8. Thank you for the information.

      YanıtlaSil