Sinastride Ay ve Ay Düğümleri

Yaşamımızın rotasını gösteren ay düğümleri, sinastri (çiftlerin uyumu) haritalarında da çiftlerin birbirleriyle kurduğu bağları açıklaması adına oldukça önemlidir.

Bir kişinin doğum haritasında kuzey ay düğümü (Rahu) ile bir başkasının Ay'ı, Güneş'i, Venüs'ü veya yükselen burç yöneticisi kavuşum yaptığında bu iki kişi arasında ciddi karmik bir çekim veya bağ olabilir. Bu bağın olması bu iki kişinin muhakkak harika bir ilişki yaşayacağı anlamına gelmese de aralarında karşı konulamaz bir çekim olacağına işaret eder. Bu çekim kişileri birbirine hızla bağlasa da Rahu'nun aşırılıkları sebebiyle ilişkilerini de fazla aşktan saçma bir yola sokabilir. 

Bir kişinin doğum haritasında güney ay düğümü (Ketu) ile bir başkasının Ay'ı, Güneş'i, Venüs'ü veya yükselen burç yöneticisi kavuşum yaptığında bu iki kişi arasında geçmiş yaşam bağları olabilir. Bu bağın olması bu iki kişinin muhakkak harika bir ilişki yaşayacağı anlamına gelmese de aralarında tarifi güç bir aşinalık olacağına işaret eder. Bu aşinalık kişileri birbirine kolay bağlasa da Ketu'nun hevessizliği ve düşük enerjisi sebebiyle ilişkilerinde duygusal bağlar zayıflar ve kopma noktasına gelebilir. Reenkarnasyon konseptinde geçmiş yaşamlardan 'arta kalan' ve 'tamamlanması gereken' bir bağa işaret eder.   

Bu yazımın devamında Ay ile Ay Düğümlerinin kavuşumlarının oluşturduğu ilişki tiplerinden bahsedeceğim:


Ay kişisi Rahu kişisi (Kuzey Ay Düğümü -KAD) kavuştuğunda 
  • Ay kişisi Rahu'yu aklından çıkarmakta zorlanabilir. 
  • Ay, Rahu'ya fena tutulur. 
  • Ay, Rahu'nun hayat yolculuğunu kolaylaştırır. 
  • Rahu, hayat derslerini Ay üzerinden alır. 
  • Rahu, Ay'a karşı tavırlarında istikrarlı değildir. Ay'a bir gün harika davranırken bir başka gün huysuz davranabilir. İlişki sık sık kesintiye uğrayabilir.  
  • Ayrılık durumunda Ay, Rahu'yu uzun süre unutamaz. Ay, saplantılı bir aşığa dönüşebilir. Rahu'yu yıllar boyunca çeşitli kanallardan takip (stalk) edebilir. 

Ay kişisi ile B kişisinin Güney Ay Düğümü (Ketu) kavuştuğunda 
  • İkisi de tanıştıkları anda yıllardır birbirlerini tanıyor gibi hisseder. İlişki bu yüzden hızlı başlasa da zamanla heyecanını yitirir. 
  • Her ikisi de birbirlerine alışkanlık sebebiyle bağlıdır. İlişki, birbirlerinin yıllanmış rahat ayakkabısı gibidir. Rahattır ama heyecan verici değildir. Sıkıcılaşır. 
  • Ay, Ketu'nun hayat yolculuğunu zorlaştırır veya sıkıcılaştırır. Bu yüzden, Ketu bir noktada Ay'dan uzaklaşmak durumunda kalabilir. 
  • Ketu'nun gitmesi Ay'ı derinden etkileyebilir. Ama bu gidiş ilk örnekteki Rahu gidişi gibi hala bir ihtimal olabilir diye Ay'ı oyalamaz. Bu gidiş, ölüm gibi bir şeydir. İlerisine dair Ay'ın zihninde bir ihtimal yoktur. 
  
Sadece Ay ve düğümlerin bağlantısıyla bir ilişki iyi veya kötü olarak değerlendirilmemelidir. İlişki de doğum haritası gibi çok boyutludur. Ayrıca dönemlerin  (dasaların) etkileri tetiklemediğinde / desteklemediğinde ilişkinin başlaması da bitmesi de söz konusu olmayabilir. Burada bahsettiklerim sadece ilişkinin fıtratına dair tüyolar verir. 

Yukarıda bahsettiğim ilişki biçimleri muhakkak gönül ilişkisi ekseninde düşünülmek durumunda da değildir. Örneğin, annenizle aranızda da Ay ve Rahu bağı olabilir. Anne olan Ay ise size aşırı düşkün bir anne olabilir. 











Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

5 yorum:

  1. peki kuzey ay düğümü b kişisinin ceres, mars ve neptünüyle aynı burçta yer alıyorsa etki nasıl olur..

    YanıtlaSil
  2. aynı zamanda eros ve pshyce de yukardaki gezegenlerle aynı burçta

    YanıtlaSil
  3. Peki Güneş ile kavusumlari için başka bir yazınız var mı? Genel yorumlarınız çok tutarlı, çok heyecanlandım☺️

    YanıtlaSil
  4. Benim kuzey ay düğümüm Balık erkek arkadaşımın güneşi balık, erkek arkadaşımın kuzey ay düğümü balık benim ise yükselenim ve ay burcum balık. Bu arada güneş burcum koç ve erkek arkadaşımın ay burcu koç. Biz ayrıldık fakat ben bu karmik çekimden kurtulamıyorum. Daha doğrusu bir senedir ayrılmaya çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Rahu mars ile kavuşum yaparsa da aynı şey geçerli mi

    YanıtlaSil