Jüpiter Plüton Kavuşumu

Jüpiter ve Plüton, 2020 yılında gerilemelerinin de etkisiyle üç defa tam kavuşum yapacak olsalar da Mart ayından yıl sonuna kadar etkileşim halinde olduklarını savunabiliriz. Zira bu süreçte birbirlerinden pek uzaklaşamayacaklar.

5 Nisan 2020'de ilk kavuşumunu yapacak olan Jüpiter ve Plüton, 30 Haziran 2020'de ikinci kez ve 12 Kasım 2020'de de son kez kavuşacaklar. 

Jüpiter ve Plüton yaklaşık 12,5 -13 senede bir kavuşum yaparlar. Bundan bir evvelki kavuşumlarını Aralık 2007'de yaptılar. Daha önceki kavuşumları ise Aralık 1994'te oldu. 

2007 yılının sonlarındaki Jüpiter - Plüton kavuşumunda Amerika kaynaklı bir mortgage kriziyle büyük banka iflasları ve dünya çapında bir finansal kriz yaşandı. 

1994 Aralık'ındaki Jüpiter Plüton kavuşumu ise Tekila Krizi olarak bilinen Meksika pezosunun devalüasyonuyla başlayan süreci tetikledi. Yabancı sermayenin tüm Latin Amerika'dan ve hatta gelişmekte olan ülkelerden çekilmesiyle kriz büyüdü. 

Jüpiter büyük paraların ve bankacılık sisteminin de yöneticisi gezegendir. Plüton ise değiştiren, dönüştüren, eldekini alan ve başkasıyla değiştiren gezegendir. Plüton gizlidir ve görünmez. Bu yüzden yeraltı kaynaklarını, gizli ajandaları da gösterebilir. 

Jüpiter, Plüton'la 2020 yılında da kavuşurken tıpkı geçmiş örneklerdeki gibi bankacılık, finans alanlarında halı altına süpürülmüş, üzeri kapatılmış, gerçeklerden farklı biçimlerde defterlere yansıtılmış rakamlar ortaya çıkabilir. Bireyler olarak bizlerin de finansal olarak bilmediğimiz borçlarımız da ortaya çıkabileceği gibi şu ana kadar farkına varmadığımız maddi kaynaklara kavuşabiliriz de. Birikimlerimizi eski alışkanlıklarımızın çok dışında biçimlerde değerlendirme isteği de duyabiliriz. 

Petrol ve doğal kaynaklarla alakalı yeni ticaret protokolleri ve fiyat düzenlemeleri de geliştirilebilir. 


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder