Ay Düğümleri ve Dünya Gündemi

Kuzey Ay Düğümü (Rahu) ve Güney Ay Düğümü (Ketu) özellikle birbirlerinin yönettikleri yıldız kümelerinde (nakşatralarında) transit iken global manada etkileri daha büyük olabiliyor. Yani, Rahu/Ketu, Rahu'ya veya Ketu'ya ait bir nakşatradan geçerken daha hırslı, daha iştahlı veya daha gergin olabiliyor. 

Rahu'ya ait nakşatralar: Ardra, Swati, Satabisha
Ketu'ya ait nakşatralar: Aswini, Magha, Mula

Yani 27 adet nakşatranın 6'sında Rahu ve Ketu daha dişli olabiliyor. Rahu / Ketu bir nakşatradan yaklaşık 9 ayda geçer. 

Mesela, bu yazıyı kaleme aldığım Mart 2020'de Rahu yine Rahu yönetimindeki Ardra nakşatrasındayken Ketu da yine Ketu'nun yönettiği Mula nakşatrasındadır. Coronavirüsün tetiklediği bir panik dalgası finansal sisteme de sirayet etmiş durumdadır. Bir yandan Rusya ve Suudiler görünümünde ABD ile bir petrol fiyatı krizi de sürmektedir. Türkiye'nin Suriye konusundaki mücadelesi de devam etmektedir. 

Geçmişteki bazı büyük savaş ve kriz dönemlerine baktığımızda Rahu/Ketu'nun yine devrede olduğunu gözlemleyebiliriz. 




Not: Bu yazıda Rahu/Ketu'nun bazı yıldızlarda yaratabileceği etkilerden bahsettiğim için meseleyi tek açıdan ele alıyorum. Yani her dünya gündemi Rahu/Ketu ile açıklanamaz. Gündemi Rahu/Ketu'dan gerekçelendirsek bile diğer gezegenlerin görünümleri de gidişata etki edebilir. Astroloji bütünlüklü bakmayı gerektirir. 

Rahu / Ketu hakkındaki yazım için tıklayınız. 
Nakşatraların dereceleri ve burçları için tıklayınız



Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder