Sinastride Güneş ve Ay Düğümleri

Yaşamımızın rotasını gösteren ay düğümleri, sinastri (çiftlerin uyumu) haritalarında da çiftlerin birbirleriyle kurduğu bağları açıklaması adına oldukça önemlidir.

Bir kişinin doğum haritasında kuzey ay düğümü (Rahu) ile bir başkasının Ay'ı, Güneş'i, Venüs'ü veya yükselen burç yöneticisi kavuşum yaptığında bu iki kişi arasında ciddi karmik bir çekim veya bağ olabilir. Bu bağın olması bu iki kişinin muhakkak harika bir ilişki yaşayacağı anlamına gelmese de aralarında karşı konulamaz bir çekim olacağına işaret eder. Bu çekim kişileri birbirine hızla bağlasa da Rahu'nun aşırılıkları sebebiyle ilişkilerini de fazla aşktan saçma bir yola sokabilir. 

Bir kişinin doğum haritasında güney ay düğümü (Ketu) ile bir başkasının Ay'ı, Güneş'i, Venüs'ü veya yükselen burç yöneticisi kavuşum yaptığında bu iki kişi arasında geçmiş yaşam bağları olabilir. Bu bağın olması bu iki kişinin muhakkak harika bir ilişki yaşayacağı anlamına gelmese de aralarında tarifi güç bir aşinalık olacağına işaret eder. Bu aşinalık kişileri birbirine kolay bağlasa da Ketu'nun hevessizliği ve düşük enerjisi sebebiyle ilişkilerinde duygusal bağlar zayıflar ve kopma noktasına gelebilir. Reenkarnasyon konseptinde geçmiş yaşamlardan 'arta kalan' ve 'tamamlanması gereken' bir bağa işaret eder.   

Bu yazımın devamında Güneş ile Ay Düğümlerinin kavuşumlarının oluşturduğu ilişki tiplerinden bahsedeceğim:


Güneş kişisi ile Rahu kişisi (Kuzey Ay Düğümü -KAD)  kavuştuğunda;
  • Rahu, Güneş'e hayran olur. Güneş, kendini ilişkide taltif ediliyor hisseder.  
  • Güneş, Rahu'ya liderlik eder, hayatına yön verir.  
  • İlişki eskidikçe Güneş ilişkinin baskın kişisi olur. İlişkiyi kontrol eder. 
  • Liderlik rolleri erkeğe yakıştırıldığından Güneş'in erkek, Rahu'nun kadın olması ideal dense de bir kadının liderliğinden gocunmayacak bir erkek Rahu ile dişi bir Güneş için de ideal bir kavuşumdur.
  • İlişki eskidikçe de Rahu'nun Güneş'e hayranlığı ve saygısı genellikle azalmaz. 

Güneş kişisi ile Güney Ay Düğümü (Ketu) kişisi kavuştuğunda 
  • Güneş kişisi kendini ikinci planda hisseder. Ketu, hayatını planlarken Güneş'e aldırmayabilir.  Hatta Güneş, Ketu adına ona sormadan kararlar bile alabilir. 
  • Güneş kişisi beraberliğin devamı için ödünler vermek durumunda kalabilir. 
  • Güneş'in saygınlığı / itibarı ilişki devam ettikçe zarar görebilir.  
  • Ast / ikincil roller kadına yakıştırıldığından Güneş'in kadın, Ketu'nun erkek olması geleneksel manada sorun sayılmasa da özellikle ev dışında bir hayatı olan ve bunu da önemseyen bir kadın için de zor bir yerleşimdir. 

Sadece Güneş ve düğümlerin bağlantısıyla bir ilişki iyi veya kötü olarak değerlendirilmemelidir. İlişki de doğum haritası gibi çok boyutludur. Ayrıca dönemlerin  (dasaların) etkileri tetiklemediğinde / desteklemediğinde ilişkinin başlaması da bitmesi de söz konusu olmayabilir. Burada bahsettiklerim sadece ilişkinin fıtratına dair tüyolar verir. 

Yukarıda bahsettiğim ilişki biçimleri muhakkak gönül ilişkisi ekseninde düşünülmek durumunda da değildir. Örneğin, babanızla aranızda da Güneş ve Ketu bağı olabilir. Baba olan Güneş ise üzerinizdeki otoritesi pek zayıf olacaktır. Baba olan Ketu ise ileri yaşınıza rağmen sizin kararlarınıza aldırmayabilir; size sormadan sizin adınıza da kararlar alabilir.







Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. Merhaba, sinastride hem Güneş kişisi ile Rahu kişisi (Kuzey Ay Düğümü -KAD) hem de Güneş kişisi ile Güney Ay Düğümü (Ketu) kişisi kavuşuyorsa ne olur ? A kisisi Gunes akrep B kisisi GAD akrep, B kisisi gunes balik A kisis GAD balik . Tesekkur ederim. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. Her ikisinin de Güney Düğüm - Güneş kavuşumları var o halde. İkisi birden birbirlerini başlarda çok beğenip sayarken zamanla ilgilenmemeye dönebilir.

    YanıtlaSil