Mars Jüpiter Satürn Plüton Kavuşumu

17 Mart 2020 ile 5 Nisan 2020 aralığında Mars, Jüpiter, Satürn ve Plüton, vedik sistemde 26°40' Yay ile 10°00' Oğlak burcu aralığındaki Uttara Ashadha nakşatrasında olacak. Aynı nakşatrada olmaları onları kavuşumda kılar. 

Bu 'büyük' kavuşum yıllardır astrologların dilindeydi. Bu senenin en önemli kavuşumu sayıldığı gibi aslında yıllardır beklenen dönüşümlerin de tetikleyicisi olması da beklenmektedir. 

Uttara Ashadha nakşatranın özellikle Yay'da kalan kısmı uluslararası ilişkileri, uluslararası seyahatleri, adaleti, dini, ibadethaneleri, hakkı, hak edilen için savaşmayı gösterir. Oğlak kısmındaki tarafı ise yönetimi, yöneticileri, büyük kurumları gösterir. 

Kavuşumlarda gezegenlerin doğaları değişir. Örneğin Jüpiter kavuşumda Satürn ve Plüton'dan karamsarlık ve korku etkisi alırken Jüpiter, Satürn ve Plüton'a yol çizebilir, dünüştürmek istediklerine rehber olabilir. Jüpiter'in özellikle Nisan-Temmuz aralığında Plüton ve Satürn arasında kaldığı, kıstırıldığı dönemde rehberin yolu korku motivasyonuyla çizmesi, kişisel hayatımızda anlam kaybı ve yanlış yolda olduğumuzu sanma paniğine, vesveseye sebep olabilir.  

Global anlamda ise Uttara Ashadha'daki dörtlü kavuşumda büyük finansal krizler, bankacılık sisteminde çöküşler, savaşlar, depremler beklenebilir. Bunların hepsi ihtimal dahilindedir. Halkları, isimsiz kahramanları, emekçileri temsil eden Satürn bu süreçte adalet isteyebilir. Yöneticiler de halkı dinlemek durumunda kalabilir. 

Bu kavuşum Türkiye'nin doğum haritasının 8.evinde, Güneş burcuna göre 4.evinde gerçekleşecek. 8.ev bankacılık ve finans konularını, 4. ev vurgusu ise toprak, sınır, arazi, emlak ve seçimler başlıklarını içerir. Bu alanlarda gergin durumlar yaşanması beklenebilir. 

Geçmişten örnekler:

Bu dört gezegenin daha evvel bu burçta kavuşumları çok eskiye, 1285'e ait. O yıllarda neler olduğunu internette arattığımda Venedik'te ciddi depremler ve seller olduğunu ve Suriye'deki Margat kalesinin St John şövalyelerinden Müslümanların (Memlukların) eline geçmesini bulabildim. İngiltere'de de kilisenin dini işler dışındaki davalara bakmaması sağlanmış. Bunu oturup uzun araştırmadım ama sanıyorum 1285'e dek kiliseler yargı görevi de görüyor olmalı. Dünyanın fazla entegre olmadığı ve az kayıt tutulduğu dönemler olduğu için de bu kısıtlı referanslar çok etkileyici gelmeyebilir. 

Oğlakta dörtlü kavuşum çok nadir olduğu için burcu farklı olan dörtlü kavuşuma bakmak makul olabilir. Bu da en erken 1821 yılında mevcut. O sene de dünyada bağımsızlık savaşları ve isyanları hakim. Bu da güncel dörtlü kavuşumun doğasına uygun bir referans oluşturmaktadır. O yıllara dek bir İspanyol kolonisi olan Latin Amerika'da bağımsızlık rüzgarları esmeye başlıyor. Meksika ve Peru başta olmak üzere birçok ülke bağımsızlıklarını ilan ediyorlar ya da bu uğurda kavgaları başlıyor. ABD de İspanyollardan Florida eyaletini alıyor.  İtalya, İspanya ve Portekiz'de ayaklanmalar oluyor. Osmanlı İran savaşı başlıyor. Osmanlıya karşı Yunan ayaklanması başlıyor. 

Dörtlü kavuşumu parçalarına ayırıp bakmak da icap edebilir. 2020'den öteye, 2021'i de etkileyecek olan Jüpiter ve Satürn'ün kavuşumundan bir başka yazımda bahsetmiştimPlüton etkisini yok sayarsak Mars, Jüpiter ve Satürn aslında azimli, çalışkan ve karşılığını da alabilen bir enerjiyken Plütonla beraberken kazanımlar ancak şerdeki hayır misali bir gerginlik sonrasına kalmaktadır. 

Jüpiter ve Plüton da gerilemelerin de etkisiyle 2020 Nisan'da, Haziran'da ve Kasım'da tekrar tekrar kavuşacaklar. 2007 yılının sonlarında da bir Jüpiter - Plüton kavuşumu yaşanmıştı. O yıllarda da Amerika kaynaklı bir mortgage kriziyle büyük banka iflasları ve dünya çapında bir finansal kriz yaşandı. Jüpiter büyük paraları ve bankacılık sisteminin de yöneticisi gezegendir. Plüton'la kavuştuğunda bu alanlarda halı altına süpürülmüş, üzeri kapatılmış, gerçeklerden farklı biçimlerde defterlere yansıtılmış rakamlar ortaya çıkabilir. Bireyler olarak bizlerin de finansal olarak bilmediğimiz borçlarımız da ortaya çıkabileceği gibi şu ana kadar farkına varmadığımız maddi kaynaklara kavuşabiliriz de. Birikimlerimizi eski alışkanlıklarımızın çok dışında biçimlerde değerlendirme isteği de duyabiliriz. 



Not: Uttara Ashadha nakşatrası, batı astrolojisinin kullandığı mevsimsel zodyaka göre 20°40' Oğlak ile 4°00' Kova burcu arasındadır. 


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com















Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder