Astrolojide 7.ev ve Yöneticileri

Astrolojide 7.ev evliliği, ikili ilişkileri gösterir. İnsan hayatında ilişkilerin önemi büyük olduğu için astrolojide de haliyle en çok ilgi çeken, hakkında en çok soru sorulan alanlardan da biridir. 

7.evdeki gezegenlerin durumu, diğer gezegenlerden aldıkları görünümler ve vedik astrolojide evliliğe dair detaylı tüyolar içeren Navamsa haritası da incelenmeden ilişkilere, partnerlik hallerine ve evliliğe dair büyük çıkarımlar yapılmamalıdır. Bu ön bilgiyle bu yazımda sadece 7.ev yöneticilerinin ev yerleşimlerinden bahsedeceğim. Geri kalanları tek tek her durum için değerlendirmek kitaplara sığmayacak kadar uzun olur. Parça parça bilgileri bütünleştirmek için araştırma yapmalı veya konunun uzmanına danışmalısınız. 

Hangi astroloji sistemini takip ediyorsanız ona göre yorumlayabilirsiniz. Sistem seçimi kişiye aittir ama kişisel olarak bu konuyu vedik sistemden değerlendirmenizi öneririm. Vedik haritanızı çıkarmak isterseniz bu linke tıklayabilirsiniz

Aşağıdaki açıklamalarda bahsi geçen 
Zararlı gezegenler: Satürn, Mars, Kuzey Ay Düğümü (Rahu) ve Güney Ay Düğümü (Ketu)dur. 
Yararlı gezegenler: Jüpiter, Venüs, Ay ve Merkür'dür. 

Bahsi geçen gezegenler vedik sistemde şöyle görünümler yaparlar. Görünümler için ev yerine burç saymalısınız:
  • Satürn kendi bulunduğu burç 1 sayılarak kendinden sonra 1, 3, 7 ve 10. burçlara görünüm yapar. 
  • Mars kendi bulunduğu burç 1 sayılarak kendinden sonra 1, 4, 7 ve 8. burçlara görünüm yapar. 
  • Rahu kendi bulunduğu burç 1 sayılarak kendinden sonra 1, 5 ve 9. burçlara görünüm yapar. 
  • Ketu kendi bulunduğu burç 1 sayılarak kendinden sonra 1, 5 ve 9. burçlara görünüm yapar. 


  • Jüpiter kendi bulunduğu burç 1 sayılarak kendinden sonra 1, 5, 7 ve 9. burçlara görünüm yapar. 
  • Venüs kendi bulunduğu burç 1 sayılarak kendinden sonra 1. ve 7. burçlara görünüm yapar. 
  • Ay kendi bulunduğu burç 1 sayılarak kendinden sonra 1. ve 7. burçlara görünüm yapar. 
  • Merkür kendi bulunduğu burç 1 sayılarak kendinden sonra 1. ve 7. burçlara görünüm yapar. 

7.ev yöneticisi 1.evde
Kişinin eşiyle arasında sıkı bir bağ vardır. 7.ev yöneticisi zararlı bir gezegen dahi olsa bu sıkı bağlar yüzünden ayrılık pek zor gerçekleşir. 7.ev yöneticisi yararlı bir gezegense ve zararlılardan görünüm almıyorsa çok tatlı ve rahat bir evlilik hayatı verir. 

7.ev yöneticisi 2.evde
Kişinin eşi para kazanmayı veya refah yaratmayı bilen biridir. Eş, eğitim veya danışmanlık veren biri de olabilir. Güzel konuşan biridir. 7.ev yöneticisi gezegen bu evde zararlılardan görünüm alıyorsa eş para kazanma veya konuşma gerektiren durumlarda zorlanıyor olabilir. 

7.ev yöneticisi 3.evde
Kişinin eşi çok enerjiktir. Eş, müzik, dans, drama alanları gibi hareketli ve ritmik; reklamcılık, pazarlama gibi iletişim yoğun alanlarda çalışıyor olabilir. 7.ev yöneticisi gezegen bu evde zararlılardan görünüm alıyorsa eş biraz ağırkanlı ve düşük azimli de olabilir. 

7.ev yöneticisi 4.evde
Kişinin eşi gayrimenkul sahibi olabilir. 4.ev köşe bir ev olduğu için eşi kuvvetli biri yapar. Eş, evinden çalışıyor veya evcimen olabilir. 7.ev yöneticisi gezegen bu evde zararlılardan görünüm almıyorsa eş, şefkatli ve yumuşak biridir.  

7.ev yöneticisi 5.evde
Kişinin eşi yaratıcı, artistik becerileri olan biridir. Eş, spor, eğlence veya spekülatif yatırım alanlarında da çalışıyor olabilir. 7.ev yöneticisi gezegen bu evde zararlılardan görünüm alıyorsa eş kişiye kötü davranabilir. 

7.ev yöneticisi 6.evde
Kişinin eşinin detaylara hakim olması gereken bir hizmet alanında veya sağlık alanında çalışan biridir. 7.ev yöneticisi gezegen bu evde zararlılardan görünüm alıyorsa eşin sağlık sorunları olabilir.

7.ev yöneticisi 7.evde
Kişinin eşi güvenilir ve sadık biridir. 7.ev yöneticisi gezegenin kendisi zararlı bir gezegense evlilikte bazı sorunlar olabilir. 7.ev, içinde zararlı gezegen olmasını çok da rahat kaldıramayan bir evdir. 7. ev yöneticisi gezegen yine 7.evde zararlı dahi olsa kuvvetliyse (yücelmişse veya kendi evindeyse) eş çok özel, tanınmış biridir. 

7.ev yöneticisi 8.evde
Kişinin eşi araştırmacı, bankacı, yatırımcı, cerrah veya mistik konulara meraklı olabilir. 7.ev yöneticisi gezegen bu evde zararlılardan görünüm alıyorsa eşin ailesiyle türlü iniş çıkışlar yaşanabilir. 

7.ev yöneticisi 9.evde
Kişinin eşi başka bir kültürden veya ülkeden olabilir. Kişinin eşi üniversitelerde çalışan biri, yayıncı veya entelektüel biri olabilir. 

7.ev yöneticisi 10.evde
Kişinin eşi kariyerine, itibarına düşkündür. Eviyle az ilgilenebilir. Eşle benzer işler yapıyor olabilirsiniz. Evlilik sizin için duygulardan ziyade sorumlulukların yerine getirilmesinin daha ön planda olduğu bir kurumdur. 10.ev köşe ev olduğu için eşin zararlı görünümler almıyorsa eşin kuvvetli bir konumu vardır. 

7.ev yöneticisi 11.evde
Kişi, eşiyle arkadaştır. Bir arkadaşla evlilik gibi de olabilir veya duygusal çekimin yanı sıra arkadaşlık da kazanılmıştır. Eş, kişinin maddi ihtiraslarını yerine getirebilir veya eşin buna yardımcı olabilen bir çevresi vardır. 

7.ev yöneticisi 12.evde
Kişinin eşi uzaklarda yaşayan, maneviyatı veya hayalgücü kuvvetli biri olabilir. Eş, hastanede, laboratuarlarda çalışan biri de olabilir. Evlilikle beraber kişi uzaklara da taşınabilir. 

Yeşim Arpat

yesimarpat@astrocevap.com


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. bir soru! 7. ev aslan, fakat başak o evde kıstırılmış burç. o zaman 7. evin yönetici gezegenini başağa göre mi, aslana göre mi almalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alçalan çizgisinin kestiği burç 7. evinizin burcudur diye biliyorum

      Sil