Vedik Astrolojide Gezegen Dostlukları

Her gezegen hayatın belirli alanlarını temsil eder. Gezegenler tek tek birçok şeyi temsil etse de  aklıma çabuk gelenler şöyledir:

Güneş; babayı, otorite figürlerini, statü ve gücümüzü temsil eder.

Ay; bireysel farklılıklarımızı, müziği, yemeği, kanı, içsel tatmini, anneyi, popülerliği, rüyaları temsil eder.

Mars; sinir sistemini, kardeşleri, komşuları, düşmanlarımızı, rakiplerimizi, ameliyatı, mantığı, silahları, madenleri temsil eder.

Merkür; iletişimi, cildi, algıyı, seyahati, oyunları, akrabaları, ticareti, kurumsal organizasyonları, öğrenmeyi temsil eder.

Jüpiter; refahı, çocukları, mutluluğu, büyük resmi görmeyi, beyni, kadın için eşi, hocaları, öğretmenleri, bankaları, eğitim kurumlarını, yardımlaşmayı, maneviyatı, yağ dokularını gösterir.

Venüs; iyileşmeyi, genleri, mücevherleri, sanatı, eğlenceyi, romantizmi, aşkı, masajı, kadınları, taşıtları, diplomasiyi, öğrencileri, havuzları, seçim yapmayı gösterir.

Satürn; büyük kardeşlerimizi, izole olmayı, yalnızlığı, sürekliliği, bağ dokularını, bağışıklık sistemini,  işçileri, zor görevleri, borçları, kayıpları, hastalıkları, zayıflıkları, dayanıklılığı gösterir.

Kuzey Ay Düğümü (Rahu); ilaçları, zehirleri, bağımlılıkları, karmaşayı, yabancıları, yalanı, teknolojiyi, şöhreti, ihtirası gösterir.

Güney Ay Düğümü (Ketu); bakterileri, bulaşıcı hastalıkları, özgürlüğü, matematiği, detayları, geçmiş yaşam alışkanlıklarını gösterir.


Gezegenler birbirleriyle dost veya düşman yapıda olabilirler. Dostlarıyla beraber olan veya dost burçlarında yer alan gezegenler temsil ettiklerini hakkıyla yerine getirirler.

Aşağıdaki tabloda gezegenlerin birbirleriyle geçimliliklerine dair detayları görebilirsiniz.













Bu tablo şöyle okunmalıdır:

Güneş; Ay, Mars ve Jüpiter'le dosttur. Merkür'le zararsız bir ilişkisi vardır. Venüs ve Satürn'e düşmandır.

Ay, hiçbir gezegene düşman değildir. Dolayısıyla Ay'ın görünümleri zarar vermez ama Merkür, Venüs ve Satürn Ay'a düşmandır. Bu gezegenlerin Ay'a görünümleri zararlı etkiler içerebilir.

Mars, Satürn'e karşı nörtken, Satürn Mars'a düşmandır. Mars, Satürn'ü çok etkilemese de Satürn Mars'ı baskılar.

Mesela kuvvetli (kendi burcunda, yüceldiği burçta, dost gezegenlerin temsil ettiği burçlarda, vb) bir Satürn'e sahipsek dayanıklıyızdır. Başarıya giden yolda zor görevleri üstlenmeye, yüklenmeye hazırızdır. Satürn'ü dost gezegenleri (Merkür ve Venüs) destekliyorsa Satürn zor görevleri üstlenmekte, bunları ağlayıp sızlanmadan yerine getirmekte iyidir. Eğer Satürn, ona düşman olan Güneş'le görünüyorsa, zor görevinde ilerlemek için uğraş verse de sık sık Güneş'le (otoriteyle) kızgınlığa ve gerginliğe düşebilir.

Bu tablo, kalıcı ilişki detaylarıdır. Tabii ki astrolojide her konuda olduğu gibi bu konuda da geçici ilişkiler veya ilişki dereceleri gibi istisnalar da var.


yesimarpat@astrocevap.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder