Astrolojide Gezegen Kuvvetleri

Birçok yazımda bahsettiğim gezegen kuvvetlerine dair açıklama yazısıdır. 
Bir gezegen nasıl kuvvetli olur? Kuvvetli gezegen ne demektir? 

Vedik astrolojide kuvvet sırası en yüksekten en aza şöyledir: 

1) Yücelim
2) Mooltrikona (rahatlık)
3) Kendi burcunda
4) Dost burçta
5) Düşman burçta
6) Düşük burçta

Buna göre aşağıdaki tablodan hangi gezegenin hangi kuvvette olduğunu takip edebilirsiniz:

















Örneğin, Güneş, Koç burcunda yücelir ama en yücelmiş olduğu nokta 10 derecedir. Bu diğer Koç derecelerinde zayıf olduğu manasına gelmez. Sadece zirvesi 10 derece Koç'tur. Güneş, Aslan burcunda kendi evinde ve rahattır. Yengeç, Akrep, Yay ve Balık burçlarında da iyi hisseder. İkizler ve Başak burcunda ne rahat ne de rahatsızdır. Boğa, Oğlak ve Kova burçlarında rahatsız olur. Terazi burcunda da düşer. Terazi burcunun 10 derecesi düşüklüğünün zirve noktasıdır. 

Bu tabloyu elbette ben de ezberimden bilmiyorum. Genellikle gezegenlerin hangi gezegenlerle dost/düşman olduklarını bilmek bu tabloyu bana hatırlatır oluyor. Zaten kullandığımız ücretli yazılımlarda da otomatik olarak kuvvet derecesini işaretlemiş oluyor. 

Aşağıdaki tabloda ise gezegenlerin hangi gezegenlerle dost/düşman olduğunu görebilirsiniz. Gezegen ilişkilerine dair şu yazımı okumanız da faydalı olabilir. 













Mesela Satürn Merkür ve Venüs'le dost olduğu için bilirim ki Satürn, Merkür ve Venüs'e ait burçlarda (İkizler, başak, Boğa, Terazi) da rahattır. 

Mesela Ay'ın düşmanlık beslediği hiçbir gezegen yoktur. O yüzden hiçbir burçta rahatsız olmaz. Akrep'te düşüktür ama düşüklük rahatsız edilmekten ziyade kendi kendimize çıkardığımız kuruntular veya fark etmeden beslediğimiz negatif durumlardır. 

---

Not 1) Yukarıdaki tablolar ve özellikleri sadece vedik astrolojisinin kullandığı yıldızıl zodyak burçları için geçerlidir. Batı astrolojisinde geçerli olmaz.

Not 2) Bir gezegenin kuvvetini aldığı görünümler de etkiler. Bu yazı, sadece gezegenlerin burç yerleşimleri üzerinedir. 

Yeşim Arpat
yesimarpat@astrocevap.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Yazilarinizi keyifle okuyorum.Bi ricam navamsa haritasi hakkinda ki bilgilerinizi paylasmanız.Teşşekkürler!

    YanıtlaSil