Gerileyen Gezegenlerin Etkileri

Transit gezegenler gerilediğinde, gezegen doğum haritasında da geriliyor dahi olsa herkesi etkiler. Yine de bazı kişiler diğerlerinden daha fazla etkilenebilir. Bazen de kişi, bazı gerileme dönemlerinden başka dönemlerdekilere göre daha fazla etkilenebilir. Örneğin kişi Merkür'ün Ocak ayındaki gerilemesini hiç hissetmemiştir ama Mayıs ayındaki gerilemesinden çok etkilenmiştir. İşte bunların açıklaması ancak doğum haritasından anlaşılabilir. 
Gezegen gerilemelerinden ne zaman ve hangi şartlarda çok etkileneceğimizi vedik astroloji prensipleri doğrultusunda şu durumları gözeterek değerlendirmek gerekir:

1) Gerileyen gezegen yükselen yöneticisi ise kişi gerilemeden daha çok etkilenir. Bu manada mesela Merkür gerilemesinden yükseleni (vedik sistemde) İkizler ve Başak olan kişiler daha çok etkilenir. Bu etkilenme fiziksel olarak değil, duygusal olarak daha belirgindir. 

2) Gerileyen transit gezegen başka zorlu transit gezegenlerle temas halindeyse, gerilemesi daha etkilidir. Mesela transit Merkür gerilerken, transit Satürn'den, Neptün'den, Plüton'dan, Mars'tan, Ay düğümlerinden görünüm alıyorsa herkes daha çok etkilenir. 

3) Gandanta noktalarında (vedik sistemde su grubundan ateş grubuna geçilen noktalar) gerileyen transit gezegenlerin etkisi daha büyüktür. Gandanta noktalarının detayına dair şu yazımı okuyabilirsiniz

4) Gerileyen gezegen kişinin doğum haritasındaki (natal) gezegenlerle temas veya görünüm yapıyorsa kişiyi daha çok etkiler. Bu durumda özellikle de gerilemenin başladığı veya sonlandığı istasyon noktalarında kişinin natal gezegenleri veya köşe noktaları varsa etki daha da artar. 

5) Vedik astrolojide dasalar (gezegen dönemleri) vardır. Kişinin dasasının veya dasaların alt dönemlerinin (antardasa, prayantara dasa) yönetici gezegeni transitte geriliyorsa kişi, bu dönemlerde olmayan bir başkasına göre daha çok etkilenir. 

6) Yukarıdaki tüm şartları sağladıktan sonra Merkür kişinin 2, 4, 6, 8, 10 veya 11.evlerinde geriliyorsa gerileme beklenmedik sonuçlar çıkarmaz. 




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder