Neptün 3. Evde

Ä°lgili resimNeptün kişinin bir türlü bağ kuramadığı, ait hissedemediği, birleşemediği konuları gösterir. Bu bağ kuramamak kişinin yaptığı veya yapmadığı bir şeyle de alakalı değildir. Ne olursa olsun kişi Neptün’ün yerleştiği eve dair tam bir aidiyet hissi geliştiremez. Bu his gelişmediğinde kişi Neptün’ün tam karşısındaki evle alakalı konularda daha anlamlı bağlar kurmak, ona ait hissetmek üzere harekete geçer. Neptün’ün yerleştiği eve dair somut gelişmeler ancak kişi karşıt evi geliştirdikçe ve manevi olarak olgunlaştıkça mümkün olur. Bazen de Neptün, kişiyi aşırı bağlayarak ve hatta çok sıkı bağlamaktan boğarak kişiyi uzaklaştırır. 

Neptün’ü 3. evinde yerleşmiş kişi bilgi ve becerilerini geliştirmek (el becerisi, dil becerisi, bedensel beceriler, vs), iletişimini, hesabını, analiz becerisini kullanmak, deneyimlerini çeşitlendirmek konusunda zorlanabilir. Neptün, kişinin becerilerini adeta yok ederek kişiyi yapıp ettiklerinden ziyade daha anlamlı ve derin deneyimlere (3.evin karşısındaki ev olan 9.ev) yönlendirir. 

3.evinde Neptün’ü olan kişilerin zihni çok dağınık olabilir. Bu yüzden dikkat, detay, analiz ve hesap gerektiren mesleklerde çok başarılı olamayabilirler. Bu yerleşimde zihin soyut konseptleri daha iyi anlar. Kişi, basit bir başvuru formunu doldurmakta hata yapabilirken duygulu bir şiiri daha rahat yazabilir, sanatsal bir imgeyi, imalı bir edebi metni daha kolay anlayabilir. Çocukken okuma yazma öğrenmekte veya basit aritmetik hesapları yapmakta zorlanmış olabilirler.  Özellikle Venüs'ten görünüm alan 3.ev Neptün'ü kişiyi edebiyat, dans, müzik ve tasarım alanlarında çok yetenekli yapabilir. 

Kişinin sistem kurma becerileri de zayıf olduğundan randevularına sıklıkla gecikebilir, herhangi bir programı, takvimi takip etmesi güçleşir. Yine de Neptün'ün iyi tarafı şudur ki, kişi bu tip sistemli, takipli, evraklı işleri onlar adına çözecek insanlarla çevrilidir. 

Kardeşlerin ve akrabaların da evi olan 3. evde yerleşmiş bir Neptün, kişinin kardeşleriyle  ve akrabalarıyla bağlarını da zayıflatabilir. Bu zayıf bağlar ya baştan beri zayıftır ya da sonradan zamanla kardeş ve akrabalara tanınmış sonsuz toleransın sonucunda çıkan marazlardan sonra belirir. Kişinin akrabalarının da sanat yönü gelişkin olabilir. 

Neptün 3. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Neptün’ün bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.


yesimarpat@gmail.com





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder