İkizler Burcundaki Yeni Ay

28 Mayıs 2014 akşamı İkizler burcunda Yeni Ay doğuyor. İkizler burcundaki Ay, ikiliklerin, bilginin, haberin, iletişimin temsilcisidir.  Sadece haber/bilgi değeri olan somut verilere bakar. Olanı biten olduğu gibi değerlendirir. Duygu ve yorum katmaya kalkmaz.

İkizler burcundaki Ay, sık sık fikrini değiştirir ama bu onu yalancı ya da dönek yapmaz. O, olayların iki yüzünü de çok iyi görüp değerlendirdiği için böyledir.  Ay İkizler’deyken insanlar daha araştırmacıdır. Bir sorunun cevabını araştırıp karıştırarak muhakkak bulmak ister. Çok iyi gözlemcidirler de. 40 yıl düşünsen aklına gelmeyecek şeyler bu zamanlarda aklına gelebilir.

Yeni Ay, yeni başlangıçlar getirir ama bulanık zihinli Neptün’le kare açı yapan bu Yeni Ay, İkizler’in somutluğuna, gerçek bilgiye dayanan değerlendirmelerine, mantığa dayalılığına  zarar verebilir. Neptün, bir sis perdesi oluşturarak olayları olduğu gibi görmemize engel olur. Netliğimiz kaybolur. Olmadık şeyleri olmuş sanabiliriz. YeniAy-Neptün karesi uydurma ve yalan haberlere kanmamıza sebep olabilir.  Aldatılabiliriz. Bu yüzden, bu iki hafta boyunca gördüğümüz, duyduğumuz şeylerin gerçekliğinden, somutluğundan, doğruluğundan emin olmaya normalden daha fazla çaba sarf etmeliyiz.  Bu dönemde iç sesimize daha çok kulak vermeliyiz. Birine dair sebebini bilmediğiniz bir şey sizi rahatsız ediyorsa, o şey muhtemelen doğrudur.

Neptün, aynı zamanda mağdurların ve suçluluk duygusunun gezegenidir. Bu süreçte başkalarının mağduriyetlerine karşı ekstra hassas oluruz, onlara dair empatimiz yüksek olabilir.  Yardıma koşmamız gerekebilir. Bu yardımı yaparken belki de yapabileceklerimizden daha fazlasını yapmak zorunda kalabiliriz. Yardım elini uzatırken çeşitli engellerle karşılaşabiliriz ya da zorlanabiliriz.  Suçluluk duygusuyla hareket edip üstümüze vazife olmayan destekleri sağlamak zorunda kalabiliriz. Olan biteni ancak YeniAy’dan iki hafta sonraki, 13 Haziran’daki Dolunayda hep beraber anlarız.

360 derecelik Zodyak’ın her derecesi için Sabian Sembolleri adı verilen sembolik resimler vardır. İkizler burcunun 7 derece 21. dakikasında gerçekleşen Yeni Ay’ın Sabian Sembolü ise 'Bir Fabrikanın Etrafını Sarmış Protestocular'dır. Bu iki haftanın enerjisi protesto, grev ve itiraz üzerinedir.  

Yükselen burcu Yengeç olan Türkiye’nin yıldız haritasındaki duruma göre Yeni Ay, 12. evinde (gözaltı, tutukluluk, suç) gerçekleşiyor ve 9. evdeki (yargı, hukuk) Neptün’den (aldatılma, anlaşılmama, mağduriyet) zor açılar alıyor. Haziran ortasına kadar geçen günlerde, anlaşılmayan, haksız bulunan yargı ve tutukluluk kararları üzerine itirazlar yükselebilir.  13 Haziran’dan sonra saklı kalan, anlaşılmayan gerçekler gün yüzüne çıkıyor.

Aşağıda her burcun Yeni Ay sürecinin yorumlarını görebilirsiniz. Yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ederim.

Koç Burcu
İletişim tarzına kafa yoracaksın. Kimseyi dinlemeden sadece konuşmak istiyor olabilir misin? Bu iki hafta boyunca kapalı kapılar ardında tutulan bir konu hakkında yanlış bilgilendirilebilirsin.  

Boğa Burcu
Paranı pulunu değerlendirme konusunda harika gelişmeler olabilir ama bir arkadaşından kötü bir yatırım önerisi alabilirsin. Yatırımlarına dost tavsiyeleri karıştırmadığın sürece sorun yok.

İkizler Burcu
Bu yıl burcundaki tek Yeni Ay bu. O yüzden yıl boyunca görünüşünü iyileştirmen için en iyi fırsat bu. Görünüşüne göre seni değerlendiren yöneticilerin var. Biraz ye kürküm ye, durumları var.

Yengeç Burcu
Yeni Ay, seni ruhunu beslemeye yönlendirecek. İç dünyanı sakinleştirmek, huzurunu artırmak istersin. Bu konuda bir uzmandan, bir koçtan yardım almayı düşünebilirsin ama o uzman sana ne kadar faydalı olur, şaibeli. Kendi başına halletmeye çalış.

Aslan Burcu
Hayallerini ve gelecek hedeflerini değerlendirmek için en iyi gün bugün. Eğer maddi hedeflerin varsa bunu borçlanarak yapmasan iyi olur. Kredi alacaksan da çok açılma.

Başak Burcu
Hayatının gidişatını, kariyerini değerlendirdiğin, göz ününde olacağın bir iki hafta bu. Sana bu konuda yardımcı olmak isteyen sevgilin ya da çok yakın bir arkadaşın varsa tavsiyeleri biraz yavan kalabilir. Sevgilin sana yalan söylüyor olabilir. Etrafını dinlemesen iyi olur.

Terazi Burcu
Yeni Ay, sana yeni bir eğitim ve kurs fırsatı çıkaracak. İş arkadaşların belki de bunu kıskanıp bu fırsatı yanlış değerlendirmene sebep olabilir.

Akrep Burcu
Ortak malların, vergilerin, borçların konuları yeniden açılıyor. Bu konulardaki meselelerini çözmek adına somut adımlar atman şart. Spekülatif bir yatırım kararı alarak çok para kazanma fikri aklını çelebilir.

Yay Burcu
Yeni Ay, karşıt burcunda, sevgilinle veya çok sevdiklerinle ilişkilerine odaklanıyor. Buradaki meseleleri çözmek gerekiyor ama ailen bu konuda kafanı karıştırabilir.

Oğlak Burcu
İçindeki organizasyon canavarı uyanıyor. Bütün kalabalıkları atmak, sadece elzem şeyleri bırakmak istersin. Bunları yaparken yanlışlıkla sonradan lazım olabilecek mektup, ajanda ve notları elinden çıkarman mümkün.

Kova Burcu
Canın eğlenmek istiyor. Hobilerinle ilgilenmek istiyor. Maddi durumun hakkında yanlış fikirlere kapılarak riskli satın almalar yapabilirsin. Ya da hobi/eğlence konulu bir harcamana hakkından fazla para ödeyebilirsin.

Balık Burcu

Ailenle (anne/babanla) meseleni çözme zamanı.  Ev değiştirmek de iyi bir fikir olabilir ama her iki konuda da kendini kandırmaya çok müsaitsin. 

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder