Satürn 7. Evde

Satürnlerinin 7. evde olduğunu öğrenen çok danışanım var. Asla evlenemeyeceklerinden ürküp bunu bir de benimle tartışmak isterler. Sıklıkla karşılaştığım bu durumu buraya da yazayım istedim.

7. ev, evliliğin, eşin, uzun süreli ilişkilerin, imza atılmış ortaklıkların ve açık düşmanların evidir. 1. Ev ‘ben’ iken tam karşısında yer alan 7. Ev, ‘sen’dir. Bu nedenle bazen kapsamını genişleterek ilişki içinde olduğunuz, siz olmayan herkestir, de diyebiliriz. Değerlendirdiğimiz duruma göre bu kapsam değişebilir.

Satürn’ün doğum haritasındaki yeri çeşitli sonuçlar doğurur. Ama bu sadece doğum haritasındaki ev konumuyla açıklanamaz. Satürn’ün burcu, yükselmiş/alçalmışlığı ve diğer gezegenlerle açıları da değerlendirilmelidir.  Böyle yüzlerce ihtimal varken yine de basitlik adına sadece Satürn’ün 7. Evdeki konumunu yorumlayacağım.

7. Evdeki Satürn, çiftlerden birini diğerine karşı sorumluluk sahibi yapar:

7. evdeki Satürn ‘sen’e karşı, yani başkalarına karşı oldukça yüksek sorumluluk hisseder. Kişinin eşi ‘çocuk’ gibidir ve kişi, eşine karşı sorumlu bir anne/baba gibi yaklaşarak yaşar.
Ya da buradaki Satürn eşi de temsil edebilir. O zaman bu Satürn, yaşça/akılca büyük, adeta bir anne/baba gibi sizin sorumluluğunuzu üstlenen bir eş getirir.
Yani çiftlerden biri muhakkak anne/baba, diğeri ise ‘çocuk’ rolündedir.

7. Evdeki Satürn, evlilik konusunda gecikmeleri gösterir:

7. evdeki Satürn sebebiyle ilk Satürn Dönüşü’nden evvel evliliğe, hatta uzun süreli ilişkiye dahi pek rastlanmaz. Bu dönüş de 28-32 yaşlar arasında gerçekleşir. Kişinin fazla gönül ilişkisi olmamıştır ve hayatında ilişkilerden daha önemli bulduğu şeylere odaklanmıştır.  Kişi, ilişkileri çok ciddiye alır ve beraber olduğu kişiye sadıktır.

7. Evdeki Satürn, evlilik konusunda korku ve endişeleri gösterir:

Satürn’ün olduğu yerde ‘endişe’ vardır. 7. evdeki Satürn yerleşimi, bir partnerle derinden bir bağ kurma ve bir ömür geçirme konusunda korku ve endişelere sebep olabilir. Kişi, bağlanma korkusu, birine bağımlı olma endişesi yaşayabilir.

Kişi bazen uzun süren yalnızlığından bıkıp kendisine acı verebilecek bir evliliğe de çekilebilir. İçinde bir yerde aslında evlilikte mutluluğu bulamayacağına da inanır.

Her şey başta harikayken bir süre sonra evlilikten memnuniyetsizlik başlayabilir. Boşanılsa bile bunun sebebi aslında dışardan göründüğü gibi ‘sonradan değişen’ ya da pişman olunan eş değildir. Bu kişiler için doğru insan doğum haritasında güçlü bir Satürn’e sahip bir kişidir. Ancak bu kişi 7. Evde Satürn’ü bulunan partnerinin yalnızlığını ve bağlanma korkusunu anlayabilir. 

yesimarpat@gmail.com


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Saturn 7.evde Retro. Bu ne demek peki? Anlattiklarinizin tam tersi mi?

    YanıtlaSil