Plüto Gerilemesi


Bu gece Pluto, uzun zamandır rastlanmayan en kaotik astrolojik gündemin orta yerinde gerilemeye başlıyor. Gerileyerek zaten gündemin, yani 23 Nisan 2014 Büyük Karesi’nin bir parçası da olacak.  Bu Büyük Kare içindeki Plüto, sosyal kargaşalara ve sürpriz değişimlere şiddet ve yıkım bazlı tepkilerin ihtimalini artırır.

Mars ve Satürn de bu anlarda geri hareketlidir. Mars geri hareketiyle, Corvus takımyıldızıyla kavuşumda terör ve şiddeti artırır. Satürn de geri hareketiyle 22 derece Akrep’teki Unukalhai sabit yıldızıyla kavuşumda zehirli bir yılan gibidir. Bu ikiliyle beraber gerileyecek olan Plüto, bizi kontrolümüz dışındaki olayların içine çeker.

Beş ay sürecek olan Plüto gerilemesi, 23 Nisan Büyük Karesi yüzünden ilk haftalarda oldukça gerilimli olur. Tünelin ucundaki ışığı Plüto’nun doğru hareketine başlayacağı 23 Eylül’de göreceğiz. O günlerde Jüpiter’le üçgen açı yapacak olan Uranüs bize hem kısmetli hem de özgürlükçü gelecek.

Bunca negatifin içinde iki pozitif şey var. Plüto geriler gerilemez Ay Tutulması olacak. Bu tutulma, Arcturus isimli şanslı bir yıldızın üzerinde gerçekleşecek. Bu kaosun içinde anne gibi şefkatli ama oldukça da güçlü bir kadın tarafından yönlendirileceğiz. Plüto gerilerken Ascella yıldızı ile kavuşacak. Bu da iyi şanslar ve sonunda mutluluklar vaat eder.

Plüto gerilerken karanlık tarafımız ortaya çıkar. Karakterimizin sevmediğimiz ‘çirkin’ yanlarına odaklanmamız gerekebilir. Çünkü Plüto, güç ve ihtiras arar. Güç ve ihtiraslar ise genelde mutlu ve huzurlu ortamlara ait değildir. İşte Plüto gerilerken kendimize dürüst olup para, güç ve itibar konularındaki ihtiraslarımızın ardındaki gerçek motivasyonları aramalıyız. Örneğin diyet ve spor yapıyorsunuz. İncelmek istiyorsunuz. Bunu gerçekten sağlıklı bir hayat adına mı yapıyorsunuz yoksa eski sevgiliniz sizi gördüğünde pişman olsun diye mi? Ya da mesela işyerindeki terfi isteğinizin altında yatan sebep sadece arkadaşlarınızdan ilerde olma isteği olabilir mi? Size zamanında pek de güvenmeyen ailenize bir ders mi vereceğinizi sanıyorsunuz?

İşte bu beş aylık gerileme döneminde kendimizde hoşumuza gitmeyen yönleri fark edip bunların üzerinde düşündüğümüzde Plüto’nun gerçek rolüne, bizi dönüştürmesine fırsat verebiliriz. Bunları fark etmeden yaşamak bizi normalden daha fazla güç peşinde koşan, kötücül biri yapabilir.

2014’tekine benzer bir Büyük Kare’yi daha evvel 1934 yılında yaşamıştık. O yıl Hitler iktidara gelmiş, Estonya, Bolivya ve Bulgaristan’da ihtilal olmuş, Fransa’da ihtilal girişimi krizlerle bitmiş, Avusturya’da ve İspanya’da iç savaş çıkmış, Japonya Mançurya’yı işgal etmiş, Japonya’daki hortum ve fırtınalarda binlerce kişi ölmüş, Yugoslav kralı ve Fransız dışişleri bakanı süikaste uğramış, Türkiye’de ise Tokat’ta ve Kayseri’de büyük sel felaketleri olmuş, Trakya Olayları’nda 15 bin Musevi vatandaşımız ülkeyi terk etmişti. 

2014'teki gerileme ise Türkiye’nin işbirliği içinde olduğu kurum ve ülkelerle arasındaki gerilime işaret ediyor. Komşu ülkelerle ya da işbirliği içinde olduğumuz ülkelerle ilişkilerimizin ardındaki gerçek motivasyonları anlayıp bunların içindeki yıkıcı hırsları eledikten sonra tekrar değerlendirmekte fayda var.


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder