Başak Burcundaki Dolunay - Koç Burcundaki Yeni Ay

16 Mart’ta Başak burcunda dolunay yaşayacağız. Başak burcundaki dolunay, Balık burcundaki yeni ayı takiben gelerek, duygusal çöküntülerimizi temizlememize yarayacak. Daha pratik, daha titiz, daha çözüm odaklı olurken ipin ucunu kaçırıp ayrıştırıcı, dışlayıcı ve ötekileştirici de olabiliriz. Türkiye geçtiğimiz hafta çok hüzün (Balık yeni ay) yaşadı. Bu dolunayla beraber hüznün yerini artık yapılması gerekenlerin neler olduğuna bakalım moduna gireceğiz. Bu durumu ayrımcılığa vardırma ihtimalimiz var fakat.

Dolunay demek Ay’ın Güneş’le karşıt açılarda olması demektir. Türkiye’nin dolunayı 4. evde (halk) ve Güneş’i 10. evde (devlet yöneticileri) tam karşısındadır. Hükümete karşı protestoların ve eleştirilerin dozunun artacağının astrolojik belirleyicisi olabilir.

Dolunay demek, bizden saklanan, gizlenen şeylerin açığa çıkması demek. Bu senin sırrının açığa çıkması olabildiği gibi başkalarının sırlarının ortaya çıkması da olabilir. Bu kötü bir durum olmak durumunda değildir. Zorlu bir yolun sonuna gelmiş, tünelin ucundaki ışığı görmüş olabilirsin.  

Ay gibi hareketli gezegenleri ayrı tutarsak ve bizi aslında daha uzun süre etkileyebilecek, daha yavaş etkilere bakınca Transit Şiron’un Uranüs’le Tepe Noktası’nda kavuşumu üzerinde konuşmaya değer bir etkidir. Şiron, toplumda dışlanmış grupların acılarını anlamanızı sağlar. Bu grupların yaraları sarılır. Empati kurma zorluğumuz tedavi görür.  Uranüs ile marjinal gruplar, toplumda daha fazla yer alır. Bu bazen isyanla, ayaklanmayla da ortaya çıkabilir. Geçmişte ‘marjinal’ dediğimiz kimi davranış ve fikirler toplumda yerini bulur. Aykırı olmaktan artık korkulmaz. Bazen aykırı olduğunuzu göstermek için olduğunuzdan da aykırı davranabilirsiniz. Toplumu şok ederek ilgi çekersiniz.

30 Mart akşamında Ay, bu sefer 10. evdeki Güneş’in yanına gelerek yeni ayı oluşturacak. Bu yeni ay, Güneş’in yanı sıra transit Uranüs’le de kavuşumda. Bu durum mevcut devlet yönetiminde büyük sürprizlere gebe. Devlet büyükleri camiasında ani değişiklikler, şok eden gelişmeler olabilir. İsyanlar, ani kayıplar, terk edişler görülebilir.

Yeni Ay, 10 derece Koç burcunda gerçekleşecek. Koç burcunun 10. derecesinin Sabian sembolü Öğretmen’dir. Alıştığımız şeyleri yeniden ve değişik yorumlayan bir başkandır. Bir yönetmen tavrı değişikliğidir. Türkiye’nin durumunda bu Sabian sembolünün, başbakanlığa ait olduğunu sanıyorum. Bir başka değişim enerjisini de bu etkiden alıyoruz. 


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder