Balık Burcunda Yeni Ay - Merkür İleri - Mars Geri

Yarına kadar üç tane gökyüzü olayı gerçekleşecek. Hiçbiri kendi başına çok kritik olaylar olmasa da üçü bir araya gelince işler ilginçleşiyor.

28 Şubat’ta saat 16:00’da Merkür geri hareketini bitiriyor ve ileri hareketine geçiyor. 1 Mart sabahı saat 10:00’da Balık burcunda Yeni Ay gerçekleşiyor. Aynı gün akşama doğru, 18:25’te ise Mars gerilemeye başlıyor.  Bu hızlı değişiklikler senin de hızını kesmeli. Durumları acele etmeden, sindire sindire değerlendirmelisin.

Merkür, Balık burcunda, Neptün’e çok yaklaşmışken gerilemeye başlamıştı. Gerileme devam ederek Kova burcunda sürdü. Üç haftalık gerilemenin başlarında duygu durumlarımız değişirken sonlarında fikirler değişmişti. Merkür’ün ileri hareketinde zihnimiz daha açık ve daha uzak görülüyüz.

Mars, Terazi burcunda 20 Mayıs’a kadar gerilerken nasıl ilişkiler kurman gerektiğini, nasıl ilişkiye girdiğini ve ilişkide nasıl hareket ettiğini enine boyuna gözlemlersin. Bunlardan hayat dersleri çıkarırsın. Bu esnada Uranüs ve Plüto’dan sert kare açılar alan Mars, ilişkilerin hayatındaki önemi ve ne anlama geldiğini anlarsın.

Merkür ileriye, Mars geriye dönerken, bu iki yön değişiminin arasında Balık burcunda yeni bir ay doğacak. Balık burcundaki Yeni Ay, hayaller dünyasında, suyun üzerinde öylesine yüzen bir nilüfer gibidir. Yeni Ay, aynı zamanda Neptün ve Şiron’un da arasında, onlara çok yakın bir yerde gerçekleşir. Böylece tedavi edici, yaraları sarıcı, ruhsal bir arınma yaşatıcı bir hali de vardır. 


Oğlak’taki Plüto’dan ve kocaman yürekli Yengeç’teki Jüpiter’den tatlı açılar alan bu Yeni Ay, kendini akışa bırakmanı ve yüzmek için debelenmemeni söyler. Herkesi bir tatlı huzur bulmak için dört haftalık inzivaya davet eder. Bu dönemlerde insanlar inzivaya daha rahat çekilebilsin diye yağışlar bile artabilir. Sporun kardiyosunu değil, yoga gibi olanını, su kenarında yürümeli olanını tercih edersin. Ayaküstü atıştırmalar yerine oturup çorbanı içersin. Uykun gelir, bol bol uyursun. Alkol tüketimin biraz artabilir. Bu yavaş akışta bol bol düşünmeye fırsatın olur. 


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder