Astrolojide Kar Yağışı

Kar astrolojide Satürn ve Venüs'le ilintilidir. Venüs, su elementinin gezegenidir. Satürn de soğuk ve zorluktur.


Geçmişte zorlu kışların olduğu dönemlerin haritalarına göz attığımda Satürn'ün ve Venüs'ün çoğunlukla sulu olarak tabir edilen nakşatralarda veya burçlarda olduğunu ve iki gezegenin de zorlu görünümler aldığını fark ettim.


Kara teslim olduğumuz şu günlerde Venüs, gerilemesi sebebiyle güçsüzdür. Sularla ilgili Purvashadha nakşatrasındadır.

Satürn de yine su dominant olan Sravana nakşatrasındadır. Rahu'dan görünüm almaktadır. Satürn'ün burcu Oğlak'ta gezegenler birikmeye başlamış, Merkür de orada gerilemektedir.


Geçmiş kar fırtınaları arasında 1987 Mart'ı öne çıkıyor. O tarihte de Satürn 'sulu' Akrep burcunda, Jyestha nakşatrasında, Uranüs, Rahu, Mars ve Jüpiter'den görünüm almakta. Venüs de sulu Sravana nakşatrasında, Oğlak burcunda, Satürn, Ketu ve Mars'tan görünüm alarak zayıflamış durumda.


Istanbul'da ve nadir kar yağan bölgelerimizde 1929, 1954, 2002, 2004, 2017 kışları da zorlu geçmiş. Benzer etkiler, yani su elementine ait nakşatralarda ve zorlu görünümlere sahip Satürn ve Venüs durumları o yıllarda da mevcut. Meraklıları tam tarihler için şu linkin adresine göz atabilir: https://www.dogrulukpayi.com/bulten/istanbul-tarihinin-en-sert-kislari


Elbette ki şu an dünyanın yaz mevsimini yaşayan yerlerinde de Satürn ve Venüs bu durumdayken kar yağmıyor. Yine de Satürn'ü zorluk, Venüs'ü de nem ve su ile alakalı olarak düşünebilirsiniz. İklimine göre bu alanlarda başka türlü zorluklar yaşanıyor olmalı. Bunu da araştırınca Venüs'ün gerilediğinden beri en önemlisi 14 Ocak'ta su altındaki volkan patlamasıyla beraber çeşitli ülkelerdeki su taşkınları, sel felaketleri yoğunlaşmış durumda. Tabii ki etkilenen ülkenin doğum haritasındaki zor evler de aktif olmalı. 

Dünyadaki güncel su taşkınları haberleri için: https://floodlist.com/news


yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder