1 Şubat 2022 Yeniayı

1 Şubat batı astrolojine göre 12° Kova, vedik düzende 18° Oğlak burcunda, Sravana nakşatrasında yeniay


Yeniay Satürnle kavuşumda, Uranüsle kare görünümde ve 24 Nisan'a dek zaman zaman oluşan kalasarpa etkisinde gerçekleşiyor.


Sravana nakşatrası sessizlik, derin dinleme, derin düşüncelerle alakalıdır. Şubat ayı boyunca etrafta olan biteni fazlasıyla sezer ve anlarız ama yorum yapmaktan vazgeçmiş ya da yorumlamayı zamana bırakmış olabiliriz. 'Bekle gör' ya da 'sabreden derviş' tarzı tavırlar takınabiliriz. Dedikoduluk malzemeler çoğalsa da alet olmamak tercih edilmelidir. Erken taraf olmak da iyi sonuç vermez.


Uranüs etkisiyle kışkırtılsak da Satürn etkisiyle sessizlik, rengini belli etmeme halimiz baskın olabilir. Bu, bana dokunmayan yılancılık yapmak gibi algılansa da Sravana büyük bir stratejisttir. En olmadık durumlardan en göze batmadan sıyrılan ve hatta sonunda kontrolü de ele alan bir yapıdadır.


Sravana Oğlak'ın zirvesidir bana göre. Dayanıklı, sessiz ve derinden ilerleyen, zorluklarla çok rahat baş eden ve duygularını kontrol eden bir yapıdadır.


Yeniayın doğum haritasında gerçekleştiği evin anlamına göre gündemler bizi bekler. Bu yeniay dinlemek, anlamak, ders çalışmak, beste yapmak, dil öğrenmek, planlamak, bütçe yapmak, strateji oluşturmak, terapi almak adına verimlidir. Yine de bir iş mülakatı gibi kendimizi göstermemiz gereken bir durum varsa, potansiyelimizi ilk seferde ortaya koyamayabiliriz. Olduğumuzdan daha 'az' zannedilebiliriz.


Piyasalar açısından da yön belirsizliği, arada kalmışlık, sessizlik, 'bekleyelim bakalım' modu devam edebilir. Şubat sonu ve Mart ayı bu manada daha hareketli olacaktır.


Sravana üç sayısının nakşatrasıdır. Genellikle iyi şeyler üçüncü seferinde büyük sonuç verir. Üçüncü görüşme, üçüncü iş, üçüncü ilişki, üçüncü ev vd üçüncüler için bu ay pozitif beklentiler içinde olabiliriz.


Bu ay, ayak, diz, bacak, kulak, işitme sorunlarına da dikkat edilmeli. 


yesimarpat@gmail.com 


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder