Nakşatraların Burçları ve Dereceleri

Nakşatralar, Ay'ın bir günde aldığı mesafedeki yıldız kümeleridir. 
Ay konakları olarak da bilinirler. 
Transit gezegenler bu kümelere ait noktalardan geçerken bu yıldızların özelliklerini yaşantımızda belirgin hale getirirler. 

Aşağıda nakşatraların Vedik astrolojide Hindu/Lahiri sistemindeki burç ve dereceleriyle Batı astrolojisi sisteminde tekabül eden burç ve derecelerini tablolandırdım. 

Vedikten batı sistemine uyarlama için vedik derecelerine yuvarlak olarak 24° ekledim ve fakat iki sistem arasındaki derece farkı zamanla arttığı için doğum tarihinize göre bu farklar da değişebilir. 

Örneğin bugün, Haziran 2019 itibariyle iki sistem arasında 24°07' fark varken 1980 yılında fark 23°35', 1990 yılında 23°43' idi. 

Doğum haritanızdaki tam farkı ve vedik haritanızı çıkarmak için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini şu linke tıklayarak okuyabilirsiniz.


























Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Yeşim Hanım videolarınızda yeni aylardan, dolunaylar dan veya tutulmalardan bahsederken nakşatralardan bahsediyorsunuz. ve bu nakşatralar o ayın veya tutulmanın ruh halini yansıttığını gelişen olaylardan görebiliyorum. sanırım takipçilerinizin kafası karışmaması için batı astrolojisine uyarlayarak ve bana sorarsanız bir nevi fedakarlık yaparak yorumluyorsunuz. iyi ki varsınız..

    YanıtlaSil