Gezegenlerin Olgunluk Çağı

İnsanoğlu zamanla demlenir, olgunlaşır. Geçmişte yaptıklarımızın bazen komik ve çocuksu gelmesinin sebebi de budur. Astrolojik açıdan da hayatımızın çeşitli konularını temsil eden gezegenler değişik yaşlarda olgunlaşır. Olgunlaşmadan önce gezegenler tam hakkını veremeyebilir. 

Örneğin rahat etmediği bir burçta veya rahat etmediği bir evde ve görünümde bulunan Mars, olgunlaşmadan önce gergin ve kavgacı tarafıyla öne çıkarken, ergen tavırlarını, yani küçük meselelerden büyük kavgalar çıkarmayı 28 yaşında bırakmaya başlar. 32 yaşında tamamen bırakmış olur. Bu yaştan sonra ise ancak doğru meseleler için doğru dozda mücadele vermeyi öğrenir. 

Gezegenlerin olgunlaşma zamanları şöyledir:

Jüpiter - 15.doğum günü / 16 yaş 
Jüpiter, doğruyu yanlıştan ayırabilir. 16 yaş civarında yeterince akıllı olmasak bile zihin olgunluğuna kavuşuruz. Jüpiter, doğurganlıktır. Bu yaşlarda vücut doğurganlığı da başlamış olur. 

Güneş - 21.doğum günü / 22 yaş
Güneş, tek başına özgürdür. İtibarını önemser. 21 yaşından sonra destek ihtiyacımız azalır. Kendi kararlarını alabilen bağımsız bireyler oluruz. Kariyerimize veya hayatımızın amacını gerçekleştirmeye yönelik adımlar atmaya başlarız. 

Ay - 23. doğum günü / 24 yaş
Ay, psikolojik olarak olgunluğa kavuştuğumuz, duygularımızı kontrol etmeye başladığımız yaştır. Nerede neyi yanlış yaptığımızı, hangi durumların bize ne hissettirdiğinin farkına vardığımız zamanlardır. 

Venüs - 24. doğum günü / 25 yaş 
Venüs ilişkilerdir. 25 yaşından itibaren saygın, birbirini gözeten dengeli ilişkiler kurabiliriz. Bu yaşlarda genellikle mühim bir ilişkimiz olur. Venüs'ün harita yerleşimlerine göre ilişkinin niteliği belli olur. Beden güzelliğinin de dorukta olduğu yaşlardır. 

Mars - 27. doğum günü / 28 yaş 
Hırslarımızı ve öfkemizi kontrol altına alabilmeye başladığımız yaştır. Gereksiz kavgalara girmemeyi öğreniriz. Riskler ve inisiyatifler almaya da meyilliyizdir. Genellikle girişimcilerin girişimlerine başladıkları yıllardır. Özellikle takım oyunu oynayan sporcuların performansının doruk yaptığı yaş 27'dir. 27 yaştan itibaren suça karışma oranı da azalır. 

Merkür - 31. doğum günü / 32 yaş 
Organizasyon ve iletişim becerilerimizin doruğuna ulaşmışızdır. Genellikle bu yaşlarda çevremizdeki insanları bize iyi gelen ve gelmeyen şeklinde elemeye de başlarız. Entelektüel birikimimizin faydalarını görmeye başlarız. 

Satürn - 35. doğum günü / 36 yaş 
Gerçek olgunluk yaşlarıdır. Zorluklarla başa çıkmayı, sabretmeyi, sorumluluklarımızı yerine getirmeyi gerçek anlamda öğrenmişizdir. Satürn bu yaşa kadar öğrenemeyenlere bunları öğretici bazı dersler de yaşatır. Bu yaşta hayatta güvenliği ve istikrarı yakalarız. 

Kuzey Ay Düğümü (Rahu) - 41. doğum günü / 42 yaş 
Rahu kontrolsüz enerjidir. Hangi evimizdeyse o evle ilgili sıkı bir değişim yaşayabiliriz ama bu sefer hayatımız alt üst olmuş gibi gelmez. Daha becerikliyizdir ve bu başıbozuk enerjiyi daha iyi kullanabiliriz. Hayatımızın amacına doğru sağlam bir adım atarız. 

Güney Ay Düğümü (Ketu) - 47. doğum günü / 48 yaş 
Vazgeçmeyi ve oluruna bırakmayı öğrendiğimiz yaşlardır. Moksha (hayatın çekişmelerinden özgür kalma) göstergesidir. Bu yüzden emeklilik zamanı gibi de düşünülebilir. Emekli olmasak bile bilgeyizdir. Hayatı zorlamayız. 48 yaşında Ketu'nun bulunduğu evle ilgili bir vazgeçiş yaşarız. Tam bir 'nasip kısmet' modundayızdır. 









Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder