Sinastride Venüs ve Ay Düğümleri

Yaşamımızın rotasını gösteren ay düğümleri, sinastri (çiftlerin uyumu) haritalarında da çiftlerin birbirleriyle kurduğu bağları açıklaması adına oldukça önemlidir.

Bir kişinin doğum haritasında kuzey ay düğümü (Rahu) ile bir başkasının Ay'ı, Güneş'i, Venüs'ü veya yükselen burç yöneticisi kavuşum yaptığında bu iki kişi arasında ciddi karmik bir çekim veya bağ olabilir. Bu bağın olması bu iki kişinin muhakkak harika bir ilişki yaşayacağı anlamına gelmese de aralarında karşı konulamaz bir çekim olacağına işaret eder. Bu çekim kişileri birbirine hızla bağlasa da Rahu'nun aşırılıkları sebebiyle ilişkilerini de fazla aşktan saçma bir yola sokabilir. 

Bir kişinin doğum haritasında güney ay düğümü (Ketu) ile bir başkasının Ay'ı, Güneş'i, Venüs'ü veya yükselen burç yöneticisi kavuşum yaptığında bu iki kişi arasında geçmiş yaşam bağları olabilir. Bu bağın olması bu iki kişinin muhakkak harika bir ilişki yaşayacağı anlamına gelmese de aralarında tarifi güç bir aşinalık olacağına işaret eder. Bu aşinalık kişileri birbirine kolay bağlasa da Ketu'nun hevessizliği ve düşük enerjisi sebebiyle ilişkilerinde duygusal bağlar zayıflar ve kopma noktasına gelebilir. Reenkarnasyon konseptinde geçmiş yaşamlardan 'arta kalan' ve 'tamamlanması gereken' bir bağa işaret eder.   

Bu yazımın devamında Venüs ile Ay Düğümlerinin kavuşumlarının oluşturduğu ilişki tiplerinden bahsedeceğim:


Venüs kişisi ile Rahu kişisi (Kuzey Ay Düğümü -KAD)  kavuştuğunda;
  • Rahu, Venüs'ü ihtirasla, tutkuyla ister, beğenir. Venüs, ilişkide kendini aşk tanrısı / tanrıçası gibi hissedebilir. 
  • Venüs'ün, Rahu'ya şefkati ve romantizmi çoktur. 
  • İlişki eskidikçe Venüs ilişkide seçimleri yapan kişi olur. Liderlik etmese de fikirleri değerlidir. 
  • Arzulanma rolleri kadına yakıştırıldığından Venüs'ün kadın, Rahu'nun erkek olması ideal dense de aslında cinsiyet rollerinden bağımsız olarak Venüs daha çok arzulanandır. 
  • İlişki eskidikçe de Rahu'nun Venüs'e duyguduğu arzulu düşkünlük çok azalmaz. 

Venüs kişisi ile Güney Ay Düğümü (Ketu) kişisi kavuştuğunda 
  • Venüs kişisi zaman geçtikçe beğenilmediğini hisseder. Ketu, ortamlarına Venüs'ü katmak istemeyebilir.  
  • Venüs kişisi beraberliğin devamı için Ketu'yu şımartmak durumunda kalabilir. 
  • Venüs, zaman içinde (başlangıçta değil) Ketu'da arzu doğurmamaya başlar.  
  • Ketu, zamanla Venüs'ü kınamaya, çok eleştirmeye başlayabilir.
Sadece Venüs ve düğümlerin bağlantısıyla bir ilişki iyi veya kötü olarak değerlendirilmemelidir. İlişki de doğum haritası gibi çok boyutludur. Ayrıca dönemlerin  (dasaların) etkileri tetiklemediğinde / desteklemediğinde ilişkinin başlaması da bitmesi de söz konusu olmayabilir. Burada bahsettiklerim sadece ilişkinin fıtratına dair tüyolar verir. 

Yukarıda bahsettiğim ilişki biçimleri muhakkak gönül ilişkisi ekseninde düşünülmek durumunda da değildir. Örneğin, kardeşinizle aranızda da Venüs ve Ketu bağı olabilir. Kardeş olan Venüs ise onun türlü huy ve tavırlarını kınayan taraf olabilirsiniz. Kardeş olan Ketu ise o sizi çok eleştiriyor olabilir. 




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder