Oğlak Burcunda Kümelenme Şubat/Mart 2022

Astrolojide bir etkinin kökeni çok daha eskiye dayanabiliyor. Yaşamda da bugünkü olayların başlangıcını bulmaya çalışmanın büyük patlamaya kadar, hatta daha evveline kadar yolu oluyor. Yine de çerçeveyi o kadar genişletmeden ama birkaç haftalık kadar kısa da tutmadan biraz geriye sarmak faydalı olabilir.


Jüpiter ve Satürn'ün 20 senede bir gerçekleşen kavuşumları hem toplumsal hayatta hem de kişisel hayatlarımızda 20 senelik bir arka planı oluşturur. Planlayan Jüpiter ile emek veren Satürn'ün kavuşumu yeni fikirleri hayata geçirmek adına kıymetlidir.


Jüpiter ile Satürn 21 Aralık 2020'de vedik Oğlak burcunda (batı düzeninde 1° Kova) uttarashadha (uttaraşada) nakşatrasında kavuştu. Bu kavuşum, 2040 sonuna dek yöneticilere, liderlere, yönetim şekillerine, evrensel konulara, gecikmiş hakların kazanılmasına dair gündemleri arka plana oturtur. Bu kavuşumun Oğlak burcuna bir zil bıraktığını düşünürsek 2040'a dek Oğlak'taki her mühim hareketlenme bu zili çalacaktır.


15 Ocak'tan 15 Şubat'a dek her sene Güneş Oğlak'tan geçiyor. Ondan sonra 27 Şubat'ta Oğlak'ta gezegen kümelenmesi başlayacak.

27 Şubat'ta altı gezegen birden: Ay, Venüs, Mars, Merkür, Satürn ve Plüton Oğlak burcunda toplanacak.


1 Mart'ta Ay, Oğlak burcunu terk ediyor ve 6 Mart'a dek kalan beş gezegen Oğlak seyrine devam ediyor.


6 Mart'ta Merkür Oğlak'ı terk ediyor. Oğlak'ta dört gezegen kalıyor.


26 Mart'ta Ay, tekrar Oğlak burcuna giriyor ve 28 Mart'a dek Oğlak'taki gezegen sayısı yeniden beşe yükseliyor.


Nisan'la beraber Venüs'ün de Oğlak'tan çıkmasıyla kümelenme etkisi sona eriyor.


Özetle Şubat sonundan Mart sonuna kadar olan süreç doğum haritanızda hangi evde gerçekleşiyorsa o evle alakalı 'hak ettiklerinizi' elde etmek adına gündemleriniz olabilir. Bu gündem 2021 Ocak/Şubat aylarındaki gündeminizle de ilintili olabilir.


Vakti geldikçe detaylarına da gireceğim


Not: Vedik'te Oğlak, batı astrolojisinde 24° Oğlak-24° Kova arasına denk gelir


yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder