11 Mayıs 2021 Yeniayı

11 Mayıs 2021'de batı astrolojisine göre 21° Boğa, vedik düzende 27° Koç burcunda,Krittika nakşatrasının ilk çeyreğinde (1.pada) bir #yeniay yaşıyoruz. 


#Krittika nakşatrası kesip atma, kestirip atma enerjisi taşır. Engelleri, fazlalıkları, zararlı alışkanlıkları, gereksiz oyalanmaları kesip atma işlevi görür. Adeta karman çorman ve kalabalığı fazla bir oturma odasını temizlemeye dalarak odayı temel mobilyalardan ibaret hale getirmek ve işlevi olmayan her şeyi odadan çıkarmak gibidir. Temeline, özüne indikten sonra da yeniay yeniliğiyle yeniden temiz ve sade bir şekilde başlama iştahını artırır. 


Krittikanın ilk çeyreği Yay burcu etkileri alır. Bu arınma, temele, öze dönme alanının eğitim, seyahat, kanunlar, uluslararası ilişkiler, felsefe, uzmanlar, başkalarının fikirleri ile alakalı olma durumu vardır. Krittika harika bir yöneticidir. Karmaşanın içinden gerekli malzemeleri çıkartmayı bilerek, temel anlamdan ve ihtiyaçlardan uzaklaşmadan, lafı gevelemeden, oyalanmadan hareket eder.  


Bu yeniay ile önümüzdeki bir ay boyunca eğitime başlamak için idealdir. Devam eden eğitimde birikmiş dersleriniz, sınavlarınız varsa onları temizlemek ve verimli ders çalışmaya başlamak mümkündür. Bu sadede gelme dönemini yabancılarla, kanunlarla olan her türlü faaliyetiniz için de yaşayabilirsiniz. Başkalarının fikirleriyle uzun zaman oyalandığınızı fark edip bu fikirleri kesip atabilir ve kendinize özgü, özünüze uygun temiz sayfalar açabilirsiniz. Hastalar cerrahi müdahalelerle bedenlerindeki zararlı parçalardan kurtulabilir. Sigara, alkol, zararlı gıda tüketimi gibi kötü alışkanlıklarınızı bırakmak isteyebilir ve bu konuda yüksek iradeli davranabilirsiniz. Kesme, biçme, doğrama içeren her türlü faaliyetler artabilir. Örneğin, yemek pişirmeye, dikiş dikmeye başlayabilirsiniz. 


Krittikanın sadeleşme veya temize çekme iradesi pek de ılımlı olmayabilir. Üslup olarak aceleci, uzlaşmaz, dik kafalı olunabilir. Krittika'nın ilk padası askerlerle de alakalı olduğundan yeniayı takip eden ay boyunca dünyada askeri hareketler veya tehditler de artabilir. 





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. Teşekkürler:) Natal Mars'ımın oluğu derece (9.ev). Mars'ın bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim yazınızla taşlar yerine oturdu. Yukarıda anlattıklarınız çok büyük oranda beni tanımlıyor. Gereklilik tabanlı yaşam akışım meğer Mars'ımın bulunduğu yer yüzündenmiş.

    YanıtlaSil
  2. Mars da dahil her gezegeninizin nakşatrası aslında sizi siz yapan çok temel özellikleri görünümleriyle ilgilenmeden bile tanımlamaya yeterli oluyor.

    YanıtlaSil