Kuzey Ay Düğümü Krittika Nakşatrasında

Arzulu isteklerin, takıntıların, heveslerin gezegeni olan Kuzey Ay Düğümü (Rahu) mean node sistemine göre 5 Ekim 2021'den 14 Haziran 2022'ye dek Krittika nakşatrasında seyredecek. Krittika nakşatrası vedik düzende 26°40' Koç burcundan 10°00 Boğa burcuna kadar olan bölgedir. Batı astrolojisinde yaklaşık 20° Boğa burcundan 4° İkizler burcuna süren aralığa denk gelir. 


Krittika nakşatrası batı astrolojisinde Pleiades (Ülker/Süreyya) olarak isimlendirilen takım yıldızlarının olduğu yere denk düşer. Bu yüzden gökyüzünün bu bölgesinden Rahu geçerken Pleiades'e ait mitolojik unsurların yaşamda karşılıklarına sık rastlayabiliriz. Nedir bunlar? 


Yunan mitolojisine göre Pleaides; Artemis'in dostları, Atlas ve Pleione'un yedi kızıdır. Bir gün avcı Orion ormanda avlanırkan yedi kızın neşeyle eğlendiklerini görür. Kızları kaçırmak ister. Kızlar kaçar, Orion kovalar. Kızlar yedi sene boyunca Orion'dan kaçarlar. Kızların babaları Atlas, ebediyete kadar gökyüzünü 'asılı' tutmak zorunda olduğundan kızlarını koruyamıyordu. Artemis kızları korumaya çalışsa da kızlar bu kaçıştan bitap düşerler. Kızların haline acıyan Zeus, kızları birer yıldıza dönüştürerek gökyüzüne bırakır. Orion da avcı olarak bu yedi yıldızın tam arkasındadır. (Tıpkı resimdeki gibi) Hikayede yedi kızkardeş olsa da çıplak gözle altı adet görülürler. Kızların birinin kaybolduğu veya bir ölümlüye aşık olarak kaçtığı efsaneleri vardır. 


Hint mitolojisinde yedi yıldız, yedi bilgenin yedi karısıdır. Doyumsuz ateş tanrısı Agni, bilgelerin karılarının yedisine birden kendi sahip olmak ister. Bu arada Agni'ye aşık olan bir başka kadın (Swaha) beden değiştirebilmektedir ve Agni'yi her gün başka bir bilgenin karısı kılığına bürünerek  oyalamaktadır. Bu esnada diğer kadınlar bir ormanın derinliğinde sessiz sedasız yaşamlarına devam ederler. 


Her iki hikayede de benzer temalar mevcut. Doyumsuz, sınır tanımaz birinden kaçan masumlar. Bu masumları koruyan hamiler. Uzun bir kaçma - kovalama mücadelesi. 


Bu hikayelerin gündelik yaşamımızdaki karşılıkları Rahu gibi istikrarsız bir gezegenin buradan geçişi sebebiyle maalesef zaten çok çektiğimiz kadına şiddet unsurlarını artırabilir. Bu yoruma bile gerek olmayan apaçık bir çıkarımdır. Yorum kattığımızda uzun mücadelelerden birilerinin yardımlarıyla kurtulunabileceği, korunma, sığınma temalarının artabileceği düşünülebilir. Bu nakşatra başkalarını korumak temasına sahiptir. Kan bağımız olmayan kişileri korumak, evlat edinmek, tıbbi destekle hamile kalmak, çoğul gebelikler yaşamak bu nakşatraya has etkilerdir. 


Ateş tanrısı Agni doyumsuzdur. Bu da maddi isteklerin, açgözlülüğün artabileceğine bir başka işarettir. Öte yandan Agni kestirip atan bir enerjiye sahiptir. Kurallarla, eklerle uğraşmadan direk işin özüyle ilgilenir. Rahu, Krittika nakşatrasından geçerken hayatımızı sadeleştirmek isteyeceğiz. Fazla eşyaları, insanları, detayları hayatımızdan çıkarmak isteyeceğiz. Sadeleşme bizim isteğimizle olmak durumunda da olmayabilir elbette. Bu süreçte enerji kaynaklarına erişimin, gelir ve giderlerin kesilmesi söz konusu olabilir. Kemer sıkma gereklilikleri de artabilir. Zararlı madde alışkanlıkları bırakılabilir. 


Doğum haritasında Krittika nakşatrasında gezegenleri veya yükseleni bulunan kişiler de hedef odaklı, hedefinden uzun mücadelelere rağmen kopmayan, maddi getirilerle daha çok ilgilenen, karmaşık konuları çok iyi anlayan ve bu konuları basit bir şekilde anlatabilen/özetleyebilen, kızgınlığı sert olabilen, öte yandan başka insanların zarar görmemesi adına uğraşan yapıdadırlar. Güneş'in yönettiği bir nakşatra olması sebebiyle Krittika'dan iyi yöneticiler, özellikle de gider kısıntılarını çok iyi ayarlayabilen liderler çıkar. Sivri ve kesici cisimlerin sembolü olan Krittika'da iyi aşçılar, cerrahlar, terziler, kuaförlere de rastlanır. 


yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder