20 Ekim 2021 Dolunayı

20 Ekim 2021 batı astrolojisine göre 27°, vedik düzende 3° Koç burcunda, Ashwini (Aşvini) nakşatrasında #dolunay


Dolunay, Mars'la karşıtlık, Plüton'la kare, Jüpiter'le sekstil görünüm yapmakta. Vedik mantıkta sekstillere yer olmasa bile Jüpiter'in dolunay esnasında Güneş ve Mars'a avantajlı bir üçgen açısı var.


Mars ve Plüton'ün dolunaya eşlik etmesi kazalar, gerginlikler, öfkeyle vazgeçişlere işaret eder. Jüpiter görünümü tüm bunlara rağmen iyi ki böyle olmuş dedirtebilir.


Ketu yönetiminde bir takımyıldızı olan Aşvini, risk alması, hız yapması, ataklığı, cesareti, özgürlüğü ve içinden geçen sese kulak vermesiyle bilinir. Bu dolunayda içimizden geldiği gibi davranmaya, vakit kaybetmeye tahammülsüzlüğe hazır olmak gerekir. Böylece belki de geçmişte başkalarına devrettiğimiz gücümüzü yeniden kazanacağız.


Ketu'ya ait nakşatralar 'şifacı' özellikleriyle bilinir. Hızlı tedaviler Aşvini'ye aittir. Bu manada en çabuk iyileşmeyi sağladığı için cerrahi operasyonları da kapsar. Uzun uzun şifalanmayı beklemektense ne olacaksa bir an önce olsun bitsin mantığı vardır. Aşvini kendi kendinin de şifacısıdır. Bu dolunayda maddi/manevi derdimizin ne olduğunu anlayıp nasıl tedavi olmamız gerektiğini de en iyi kendimiz bileceğiz.


Muhalefetle karşılaşsak bile bu dolunay etkileriyle isteklerimizden kolay vazgeçmeyiz. Kavgaysa kavga, yüzleşmeyse yüzleşme. Hodri meydan desek de itiraz mücadeleleriyle de vakit kaybetmeyeceğiz çünkü amacımız üzüm yemekken bağcının gerginliğini umursamayacağız. Ortaklıklardan, bağlayıcı kontratlardan kendimizi azad etmek isteyeceğiz.


Cümlemiz adeta şu: "Bana yardımcı olamıyorsan önümden çekil. Kendi kendime de işimi hallederim, sana dil dökerek dahi vakit kaybetmek istemiyorum. "


Dolunay anının navamsa (D9) haritası da biraz zorlu. Navamsada dolunay Satürn'le; Jüpiter de, Mars, Uranüs ve Güney Ay Düğümü (ketu) ile kavuşumda.


Navamsadaki durum otoritenin, bilgi sahiplerinin öfkesine işaret etmekte. Yetkilerini, konumunu kötüye kullanan kişiler, şiddet eğilimli hocalar ve eşler dolunay civarında gündem olabilir.


Aşvini nakşatrası batı astrolojisine göre yaklaşık 24°Koç - 7° Boğa arasındadır.


yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder