Jüpiter Plüton Kavuşumu - 30 Haziran 2020

Jüpiter ve Plüton, 2020 yılında gerilemelerinin de etkisiyle üç defa tam kavuşum yapıyor. Bu ikilinin kavuşum etkileri Mart 2020'den yıl sonuna kadar etkin olacaktır zira bu süreçte üç defa kavuşacak olsalar da birbirlerinden pek de uzaklaşamayacaklar.

5 Nisan 2020'de ilk kavuşumunu yapan Jüpiter ve Plüton, 30 Haziran 2020'de ikinci kez ve 13 Kasım 2020'de de son kez kavuşacaklar. 

Jüpiter ve Plüton, her üç kavuşumunu da Uttarashadha takım yıldızında (nakşatrasında) karşılayacak. Uttarashadha, 'Evrensel Yıldız' olarak bilinir. Bu da 'tüm dünyayı ilgilendiren' gibi bir manaya gelir. Mart ayından beri tüm dünyayla beraber 'ortak' bir salgın meselemiz var. Bununla beraber salgının getirdiği yine dünyaca ortak karşıladığımız ekonomik ve sosyal sorunlarımız var. 


Jüpiter büyük paraların ve bankacılık sisteminin de yöneticisi gezegendir. Plüton ise değiştiren, dönüştüren, eldekini alan ve başkasıyla değiştiren gezegendir. Plüton gizlidir ve görünmez. Bu yüzden yeraltı kaynaklarını, gizli ajandaları da gösterebilir. 

Jüpiter, Plüton'la 2020 yılında da kavuşurken tıpkı geçmiş örneklerdeki gibi bankacılık, finans alanlarında halı altına süpürülmüş, üzeri kapatılmış, gerçeklerden farklı biçimlerde defterlere yansıtılmış rakamlar ortaya çıkabilir. Bireyler olarak bizlerin de finansal olarak bilmediğimiz borçlarımız da ortaya çıkabileceği gibi şu ana kadar farkına varmadığımız maddi kaynaklara kavuşabiliriz de. Birikimlerimizi eski alışkanlıklarımızın çok dışında biçimlerde değerlendirme isteği de duyabiliriz. Petrol ve doğal kaynaklarla alakalı yeni ticaret protokolleri ve fiyat düzenlemeleri de geliştirilebilir. 

Jüpiter ve Plüton'un 5 Nisan'daki kavuşumu dünya çapında borsalarda ve petrol fiyatlarında ciddi düşüşlere sebep olmuştu. 30 Haziran'daki ikinci kavuşumu ilk kavuşumuna nazaran daha rahat bir burçta (vedikte Yay) ve görünümlerde olsa da Jüpiter ve Plüton'un her kavuşumu finansal çalkantılar yaratmaya müsaittir. 2020 yılı sonuna kadar finansal piyasalar, özellikle Jüpiter Plüton kavuşumları civarı günlerinde, sert düzeltmeler yaşayabilir. 

Kişisel hayatımızda ise Jüpiter-Plüton kavuşumunun gerçekleştiği evlerde bir kaybın ardından çok kuvvetli bir yenilik yaratabilir. Burçlar detayında bu kayıpların ve yeniliklerin gerçekleşebileceği alanlardan Haziran 2020 burç yorumlarında bahsediyorum. 




Yeşim Arpat
yesimarpat@astrocevap.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder