Merkür Gerilemesi Haziran 2020

Merkür, 18 Haziran 2020'den 12 Temmuz 2020'ye dek, batı astrolojisinin kullandığı mevsimsel zodyaka göre Yengeç burcunda 14°'den 5°'ye; vedik astrolojinin Lahiri ayanamsasına göre İkizler burcunda 20°'den 11°'ye gerileyecek.  

Merkür, gerilmesinin ilk günlerinde, 22 Haziran'a dek Punarvasu nakşatrasında gerileyecek. Tamir, toparlanma nitelikli Punarvasu gerilemesi özellikle tamir, eskiyi yenileme işlemlerinde tekrara düşmeyi, sil baştan yapmayı gerektirebilir. Dükkanlar, restoranlar ve küçük işletmelerin de mesleklerini icra düzeninde yeni uygulamalarda sorun çıkabilir veya eski bir uygulamaya geri dönülebilir. Bu durum 20-21 Haziran haftasonunda bir sokağa çıkma yasağını daha veya açılmış işletmelerin kısmen kapatılması uygulamasını yeniden getirebilir mi, diye beni düşündürüyor. 

22 Haziran'dan gerilemenin sonuna dek Merkür, Ardra nakşatrasında gerileyecek. Ardra, sabit yıldızlardan Betelgeuse'un bulunduğu takım yıldızıdır. Yıkıcı, bozucu bir niteliğe sahiptir. Elektronik sistemleri, sesleri, iletişimi, yabancı dilleri de kapsar. Bu süreçte sahte, yalan haberlerin artması, özellikle pandemi tedbirlerinde birbiriyle çelişen açıklamaların çıkması mümkündür. Elektronik sistemlerde, yüksek teknoloji üreten veya kullanılan ortamlarda hatalar artabilir. Kendi özel hayatımızda da elektronik aletlerde sorunlar yaşamamız mümkündür. 

Bütün etkilerde olduğu gibi Merkür, doğum haritasındaki bir gezegenin üzerinde veya karşısında geriliyorsa tekrarlanması gereken sorunlar daha mühim olabilir. 

Merkür'ün 2, 4, 6, 8, 10 veya 11. evlerde gerilemesi nispeten daha rahattır. Yükselen burcunuz (batı astrolojisine göre) İkizler, Koç, Kova, Yay, Terazi veya Başaksa ve doğum haritanızda bir gezegeni etkilemiyorsa Merkür'ün bu gerilemesinde alarma geçmeniz gerekmeyebilir. 

Yine de klasik Merkür gerilemesi  önerilerimizi yapalım ve bilgisayar, telefon gibi cihazlarımızı dikkatli kullanalım.Bu esnada yenilerini almaktan mümkünse imtina edelim.  Gerilemeden önce bilgisayarımızın hafızasını yedekleyelim. Takvimimizi düzgün tuttuğumuzdan emin olalım. 


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder