Ay Tutulması - 5 Temmuz 2020

5 Temmuz 2020'de batı astrolojisine göre 13°37' Oğlak, vedik sistemde 19°29' Yay burcunda, Purvashadha nakşatrasında Ay Tutulması yaşayacağız. 

Ay tutulmaları belli bir olgunluğa gelerek ya da o olgunluğa hiçbir zaman erişemeyerek hayatımızdaki miadını doldurmuş durumların veya kişilerin hayatlarımızdan vedasına denk gelir. Bu durumlara veya kişilere veda etmeyeceksek dahi onlarla ilişkimiz gelecekte çok bambaşka biçimlerde devam etmek durumundadır. 

5 Temmuz 2020 Ay Tutulması gerileyen Merkür karşıtlığında, gerileyen Jüpiter kavuşumunda ve Mars'ın zayıf bir karesinde gerçekleşecek. Gerileyen gezegenlerin tutulmaya etkisi geçmişte yarım kalan işleri tamamlamak adına kuvvetlidir. Geçmişte bırakmak isteyip de bırakamadıklarımızla kalıcı olarak vedalaşmak adına, tüm bunları da akılcı biçimlerde yapmak adına kuvvetlidir. Mars karesi de hafif gerginliklere işaret etmektedir. 

Bu tutulma 5 Ocak 2019'da (batı) Oğlak burcunda başlayan tutulmaların sonuncusu olacaktır. Bu manada geçmiş 1.5 yılda iyisiyle kötüsüyle gündemimizi meşgul eden bir uğraşın, meselenin sonuna geldiğimizin de habercisidir. 

Purvashadha nakşatrasında gerçekleşen tutulma hayatımızdaki finalin ani kararlarla, hızlı ve inat uğruna gerçekleşebileceğine işarettir. Bu yıldız kazanma odağıyla bilinir ve kazançlı sonuçlar alsa da münazara, tartışma ve çekişme başlatan tarafları da vardır. Bu nedenle bu ay tutulması bir süredir içinde bulunduğumuz çekişmelerden ve rekabetten vazgeçmeyi de gösterebilir. 

5 Temmuz'da Türkiye saati ile sabah 07:44'te netleşecek olan Ay tutulmasından 72 saat öncesinden 72 saat sonrasına dek sıradan günler geçirmeniz ve önemli adımlar atmamanız önerilir. Ay tutulması esnasında isteklerimizi ihtiyaçlarımızın önünde tutma eğiliminde oluruz. Bu sebeple tutulma civarındaki günlerde ihtiyaç duymadığımız gereksiz harcamaları yapma, fuzuli sözler, anlaşmalar yapmaya meyilli olduğumuz için 72 saatlik sürenin tanınması önerilir. Bu süre sonunda isteklere ve ihtiyaçlara daha dengeli biçimde karşılık verebiliriz. 

5 Temmuz tutulması 2 saat 45 dakika süreceği için 2 ay 3 hafta - neredeyse 3 ay kadar etkin olduğu düşünülebilir. 

22 Temmuz'da tutulma derecesini Mars kareleyecek. 25 Temmuz'da Merkür, 21 Agustos'ta Venüs, tutulma derecesine karşıtlık yapacak. Bu tutulmada da 21 Haziran Güneş tutulmasında olduğu gibi Mars karesi etkisi yine şiddete işaret etse de 5 Temmuz tutulmasında Mars'ın bulunduğu yıldız (Uttarabhadrapada), 21 Haziran tutulmasındaki yıldıza nazaran (Purvabhadrapada) daha sakin ve kontrollüdür. 22 Temmuz'daki karesi esnasında ise Revati yıldızında bulunacak olan Mars'ın adalet ve uzlaşmacılık duygusu gelişmiştir. 

Hatırlarsanız 2019 yılında Satürn ve Güney Ay Düğümü (Ketu) uzun süre kavuşum yaptılar. 2019 Mayıs ayından sene sonuna dek beraberce Purvashadha nakşatrasında bulundular.

5 Temmuz'daki tutulma da Purvashadha nakşatrasında olacağı için bu ay tutulması 2019'daki konulara kapanış yapmak adına da etkilidir. 5 Temmuz tutulması, Satürn ve Ketu'nun Eylül 2019'daki derecelerinin üzerinde gerçekleşmektedir.

Ay tutulmasının burçlara göre etkisini Temmuz 2020 burç yorumlarımdan takip edebilirsiniz. Doğum haritanızda tutulma derecelerine görünüm yapan gezegenlerinizin varlığı tutulmadan daha çok etkileneceğiniz manasına gelir. Batı astrolojisine göre Oğlak, Koç, Yengeç ve Terazi burçlarının 10°-16°aralarında özellikle Güneş ve Ay gibi kritik gezegenlerinizin varlığı tutulma etkisinin mühim olacağına işarettir. Daha genel konuşursak Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarının ilk haftası doğumgünleri olanlar bu tutulmayı en etkili yaşayacak olanlardır. 


Yeşim Arpat




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder