Mars Oğlak Burcunda (Vedik Astroloji)

Mars vedik astrolojinin kullandığı yıldızıl zodyakta 22 Mart - 4 Mayıs 2020 aralığında Oğlak burcunda yücelmiş olacak. 

FAKAT Mars'ın Oğlak geçişinin başlarında 23 Mart'ta Plüton ve 31 Mart'ta Satürn'le karşılaşıyor olması durumu gerginleştirmektedir. Mars, 5 Nisan'a dek, Satürn'le arasına en azından 3 derecelik mesafe koyana kadar, kararsız, stresli ve dengesiz olabilir. Asker ya da mühendis arketip özelliklerine sahip olan Mars'a doğru emirler verilmemiş ya da kural setleri belirtilmemiş olduğu için Mars ne yapacağını bilmez, doğru hesap yapamaz olabilir. Ancak 30 Mart'ta yardımsever Jüpiter'in de vedik Oğlak'a girmesi Mars'ı bu belirsiz ortamını değiştirecek ve rahatlatacaktır. 

Özetle 22 -30 Mart aralığı global anlamda oldukça sert, gergin, hatalarla dolu ve ürkütücü olabilir.  30 Mart'tan itibaren ise Jüpiter'in rehberliğiyle Mars da doğru taktiklerle ilerleyebilir. 

5 Nisan'dan itibaren ise Satürn'den ayrılmış Mars'ın gerçek teknik becerilerine, mantığına, işbilirliğine, hesaplarına ve stratejilerine güvenebileceğiz. Mars bu tarihten itibaren tez zamanda çok yol kat edebilecektir. Mars, 5 Nisan'dan itibaren savaşçı/teknik doğasını fazla abartabilir; fiziksel veya teknik gücünü baskı aracı olarak kullanmak bile isteyebilir. Bu süreçte doğru adımlar atılıyor olsa da dünyada oldukça otoriterleşen , çok sıkı kurallı ortamlar gelişebilir. 

Türkiye'nin doğum haritasının 8.evinde gerçekleşen Mars, Plüton, Satürn kavuşumu finansal sıkıntıları işaret edebileceği gibi Güneş'ten itibaren 4.evde olması (Güneş'ine kare yapması) toprak, zemin, arazi, taşıtlar, aile başlıklı konularda streslere de işaret etmektedir. 

Kişisel manada burçlara etki alanları vedik sisteme göre şöyledir:

Koçlar - kariyerleri, yöneticileri, büyük kurumları
Boğalar – okulları, hocaları, rehberleri, babaları, seyahatleri, yurtdışı bağlantılı işleri
İkizler - evlilikleri, borçları, kredileri, gelirleri, cerrahi işlemleri
Yengeçler – eşleri, partnerleri, anlaşmaları, sözleşmeleri
Aslanlar – sağlıkları, rutin işleri, iş arkadaşları, borçları
Başaklar - çocukları, sevgilileri, yatırımları, 
Teraziler - taşıtları, evleri, aileleri, anneleri
Akrepler – kardeşleri, iletişimleri, hobileri, kursları, makine/aletleri
Yaylar – gelirleri, yatırımları, birikimleri, güvenceleri
Oğlaklar – sağlıkları, itibarları
Kovalar – sağlıkları, harcamaları, psikolojileri, uykuları, uluslararası işleri
Balıklar- arkadaşları, sosyal çevreleri, büyük kardeşleri, gelirleri

konularında Mart’ın son haftasında stresler yaşayabilirler. Bunun geçici ve hızlı bir etki olduğunu unutmadan, sonrasında belirsizliğin dağılacağını ve netlik kazandığımızda hızla yol alınabileceği hatırlanması tavsiyedir.  

Not: Batı astrolojisi evlerinin ve gezegenlerinin derecelerini vedik sisteme uyarlamak için yaklaşık 24° eksiltmeniz, öne almanız gerekir.

Mars, Plüton, Satürn, Jüpiter kavuşumuna dair yazım için tıklayınız


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder