Venüs - Güney Ay Düğümü (Ketu)

Doğum haritasında Venüs- Güney Ay Düğümü (Ketu) kavuşumuna sahip olanlar için geçmiş yaşamlarında çözemedikleri  ilişki sorunlarının bu yaşamlarındaki ilişkilerini tatsızlaştırdığı söylenir. Duygusal yükleri, sorunları olabilen partnerler bulabilirler veya ufak pürüzlerde dahi partnerleri hızlıca hayatlarından uzaklaştırabilirler veya herhangi bir ilişkiye girmekten kaçınabilirler.

Bu kavuşuma dair detaylı bir yazımı okumak için tıklayınız.

Transit (güncel) Venüs-Ketu kavuşumlarında ise herkes için biraz ve fakat doğum haritasında bu kavuşuma sahip kişiler için etkin bir şekilde gönül işlerinde ve her türlü anlaşmada isteksizlik, yılgınlık, çekinme, kaçıp gitme isteği verebilir.

Çaresi nedir, sorusunu da çok alıyorum:


  • Çaresi her konuda olduğu gibi farkındalık. 
  • Sonra bilinçli (farkındalıklı) bir çaba.
  • Duygusal yükleri ağır partnerlerden uzak durmak.
  • Gündelik sorunlar sebebiyle ilişkiden uzamamak.
  • Geniş bireysel alanlar bırakabilen ilişkiler kurmak ve buna müsait yapıda kişiler seçmek.


Reçete (remedy) manasında ise bu kavuşuma sahip kişiler için evde veya dışarda köpek beslemeleri önerilir. Vedik kültürde köpekler Ketu'nun sembolüdür.

Neden köpekler Ketu'ya benzetilir?


Ketu'nun neden köpeklere benzetildiğine dönersek:

Vedik astroloji metinleri binlerce yıllıktır. Eskiden evlerin içinde köpek beslenmezdi. Köpekler serbest dolaşır, buldukları yiyecekle beslenir, yarı aç yarı tok yaşarlar, buldukları yerde uyurlardı. Bu durum günümüzde de sokak köpekleri için hala geçerlidir. Köpeklerin bu serbest ve fakat konforsuz dolaşımı maddi dünyayı önemsemeyen ve dolaşarak yaşayan dervişlerin hallerine benzetildiği için spiritüel gezegenimsi Ketu'ya benzetilmektedir.

Bu şartlar altında yaşayan başka hayvanlar da olabilir. Ketu'yu köpeklere ait yapan belirleyici özellik Jüpiter (kollayıcı / sahip) ile iyi geçinmesidir.

Köpekler normal şartlar altında zarar vermezler. Ancak yanlarına onları kollayan sahipleri dışında biri geldiğinde saldırganlaşma veya oradan uzaklaşma ihtimalleri vardır. Sadece sahiplerine ya da kollayıcıya sadıklardır. Bu yüzden Ketu da Jüpiterle iyi geçinir, denir.

Kasım 2019-Mart 2020 dönemindeki Jüpiter Ketu kavuşumu bu yüzden vedik mantıkla Jüpiter'in etkisini azaltmaz, bilakis tıpkı sadık bir köpek gibi ona yoldaş olur.

2019'da Satürnle yan yana gezen Ketu kah saldırganlaşan kah kaçarak uzaklaşan bir köpeğin hallerine de benzetilebilirdi.

Yeşim Arpat
yesimarpat@astrocevap.com







Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Yesim hanım; yazılarınızı ilgiyle okuyorum.ketu venüs ve ay navamsada ustelik 7.evimde oglakta kavusumda anlattıklarınız aynen dogrudur.Sizce iyi bi tarafı yokmu bu durumun.rica etsem..

    YanıtlaSil