Revati Nakşatrası


27. ve sonuncu nakşatra olan Revati, yıldızıl zodyakta 16°40'-30°00' Balık burcunda yer alır. Merkür yönetiminde bir nakşatradır ve mitolojik tanrısı Pushan'dır. 


Adityalar, Hindu mitolojisinde on iki güneş tanrısını temsil eden bir grup ilahi varlıktır. Pushan da onlardan biridir. Güneş tanrısının besleyici, koruyucu, kollayıcı formunu temsil eder. 


Nakşatraları anlamak için yönetici mitolojik tanrılarının hikayelerini öğrenmek gerekir diye hep söylerim. Revati'nin tarısı Pushan, sürülerin ve yolculukların koruyucusu olarak bilinir. 


Pushan, psikopomp tanrılardandır. Psikopomp, çeşitli dini inançlar ve mitolojilerde, ölülerin ruhlarını öbür dünyaya yönlendirerek rehberlik eden tanrı, melek ya da efsanevi bir figürdür. Terim, Yunanca "pompos" (rehber) ve "psyche" (nefes, yaşam, ruh, zihin) kelimelerinin birleşiminden türetilmiştir. Psikopompların temel görevi yargılama yapmak değil; ölen kişiye sadece güvenli bir geçiş sağlamaktır. Öbür dünyaya geçiş de bir 'yolculuk' gibi düşünüldüğünde Pushan, bu yolculuğun rehberidir. Yani Revati nakşatrası sonuncu nakşatra olması sebebiyle bu yaşamdan sonraki yaşama nihai yolculuğumuzu da temsil edebilir. 


Hint mitolojisindeki Pushan, Yunan mitolojisindeki Hermes'e benzemektedir. Hermes de Pushan gibi yolcuların, tüccarların ve habercilerin tanrısı olarak bilinir. Hermes, aynı zamanda ruhları yeraltı dünyasına götüren ölülerin rehberidir. Bir psikopomp olarak hızlı bir şekilde farklı dünyalar arasında geçiş yapabilme yeteneği büyük önem taşır. Ayrıca, ölülerin ruhlarını Hades'in girişine taşımak ve Charon'un onları almasını beklemek de Hermes'in görevidir. 


Pushan da Hermes de halk arasında sevilen ve sayılan tanrılardır. Espri anlayışları, cana yakınlıkları ve insanlara yardımseverlikleriyle bilinirler. Hermes'in lir çalması da meşhurdur. Bu nakşatranın müziğe yatkınlığı da mevcuttur. 


Özetle, Revati nakşatrasındakiler için şunları söyleyebiliriz:

- Tatlı, sevecen, sorumlu ve sevgi doludurlar. 

- Seyahatlerle veya zaman çizelgesi hazırlamayla alakalı işleri olabilir. 

- İnsanları maddi/manevi beslerler ve onlarla samimi olarak ilgilenebilirler. İnsanlığın iyiliğine inanırlar. 

- Hayvanlara karşı ekstra yakınlıkları ve sevgileri vardır. 

- Müzik başta olmak üzere güzel sanatlarla ilgilidirler. Yaratıcılıkları gelişmiştir.  

- Çocukluklarında zayıf, kırılgan bedenleri olabilir. Ağız veya dişlerinde sorunlar yaşayabilirler.

Özellikle de bu dünyadan gelecek yaşama olan yolculuklarında korundukları söylenir

- Karşılıksız vermelerinin maddi karşılığını da görürler. Bereketli insanlardır.

- Baskıdan etkilenmeyen, sakin ve nazik konuşan, düşünceli insanlardır.

- İdeal görev alanları: sağlık, ulaştırma, iletişim, güzel sanatlar, sosyal yardımlaşma, veterinerlik   


Nakşatrayla ilgili detaylı yorumlar için:





yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder