Ardra Nakşatrası

27 nakşatranın 6.sı Ardra nakşatrasıdır. Bu nakşatra, sidereal zodyaka göre 6⁰40’ ile 20⁰00’ İkizler burcunda yer alır. Batı astrolojisine göre yaklaşık olarak Yengeç burcunun ilk yarısına denk gelir. Nakşatranın yöneticisi Kuzey Ay Düğümüdür. (Rahu). İkizler’in yönetici Merkür ve nakşatra yöneticisi Rahu’nun beraberliğinden Ardra nakşatrasına dair fikir edinebiliriz. Merkür ve Rahu beraber çok analitik, bilimsel, zeki, iletişim becerileri yüksek özellikler verir. 


Ardra nakşatrası sert (dikenli) tip nakşatralardandır. Mitolojiye göre Brahma, evreni yarattı ve sonra yaratımına kötü güçlerin dadandığını görünce çok öfkelendi. Kaşlarını çattı ve o çatık kaşların arasından yıkıcı güçlerin tanrısı Rudra düşerek doğdu. Rudra doğduğunda öfkesinden kükrüyor, uluyor ve ağlıyordu. 


Hint mitolojisinde Ardra nakşatrasının yönetici tanrısı da Rudra’dır. Yıkımlarla, fırtınalarla, gözyaşıyla sembollenir. Öte yandan bu yıkım ve fırtınadan sonra yeniden bir yaratım söz konusudur. Bu yönüyle yaradılışın hem yıkıcı hem yapıcı tarafını barındırır. Zira her yıkımdan sonra taze bir başlangıç da gelmektedir. Fırtınada kirler tozlar yıkanır. Toprak arınır. İnsanoğlu ağlayarak stresini ve ağrısını boşaltır.  


Rudra’nın yıkım tanrısı Şiva’nın gençliği olduğu da söylenir. Rudra, çocukken enteresan, sıradışı hallerde takılır. Mezarlıklarda dolaşmayı sever, kül yalar, hırpanidir. Dobradır. Bu yüzden ürkünç de bulunur ve kimse onunla takılmak istemez. Ardra’nın hayatında ‘istenmeme’ hissi de buradan gelir. Ardra genellikle ‘sevilmediğini’ ve ‘istenmediğini’ düşünür. Gerginliği biraz da bu yüzdendir. 


Ardra nakşatrasında önemki gezegenleri veya noktaları bulunan kişilerin ‘fırtına’ koparan yanları vardır. Öfkeleri, inatları sert olabilen kişilerdir. 


Ardraların en büyük hayat dersi, öfkelerini, fırtına güçlerini hak eden yere yansıtmayı öğrenmek olacaktır. Gerçek bir haksızlığı bertaraf etmek için, çürümüş bir sistemi yıkmak için, kötülüğü savuşturmak için esip gürlemeleri, fırtına koparıp yıkmaları onları başarıya ve aradıkları o yoğun sevilme duygusuna ulaştıracakken hak etmeyene, sudan sebeplere, yanlış anlamalara yönelttikleri öfke onların temellerinde yatan ‘istenmeme’ hislerini çoğaltabilir. Ardra nakşatrasının hayvan sembolü köpektir. Köpek, sahibine (onu sevene) yumuşak ve yardımcıyken tehlike arz edene (düşmana) kükrer veya saldırır. Sadece bazen köpekler gerçek olmayan tehdit gördüğü bir şeye de saldırabilir. Ardraların kükreyip yağdırmadan önce tehditin gerçek olup olmadığını iyi anlaması gerekir. 


Ardra bir yakınınız/sevdiğiniz varsa ona muhakkak sevildiğini hissettirmelisiniz. Ardra sevdiğinizin yersiz öfkesini gördüğünüzde güç mücadelesine girmeniz gerekebilir. Özellikle genç Ardralar yakın ilişkilerinde denge kurmayı beceremeyebilirler. Karşısındaki kişinin yapısına göre ya baskın ya da edilgen olurlar. Dengeli, eşit ilişkiler kurmakta zorlanabilirler. 


Daha detaylı bilgi için aşağıdaki kaydı dinlemenizi öneririm:




yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder