27 Kasım 2023 Dolunayı

27 Kasım 2023 batı astrolojisine göre 5° İkizler, vedik düzende 11° Boğa burcunda, Rohini nakşatrasında dolunay. Dolunaya Mars karşıtlığı da söz konusu. 


Rohini nakşatrası, verimlilik, bereket, refah gibi çoğalma enerjisi taşır. Mars karşıtlığı olsa da Mars kendi burcunda (akrep); Ay da yüceldiği burçtadır. Bu durum ticari açılardan da avantajlı olabilir. 


Romantizmin nakşatrası da olan Rohini dolunayında Mars etkisiyle hızlı bir romantik ilişkiye başlanabilir. 


Konfor amaçlı hızlı bir kararla harcama yapılabilir. Aslında verilen kararların çoğunun ardında konfor motivasyonu vardır. İşe giriyorsak, işten çıkıyorsak, ev değiştiriyorsak, ayakkabı alıyorsak, seyahat ediyorsak; ne yapıyor olursak olalım konforumuzu artırma amacı güderek yaparız. 


Romantik jestlerin, yazıların, şarkıların ilhamlarına da sahip olunabilir. Yaratıcı mesleklerde olanlar için güzel eserler çıkarma zamanıdır. 


Dolunay esnasında Başak burcunda Venüs Ketu kavuşumu var ki bu pek romantik bir etki sayılmasa da konforlu beraberlikler  veya eski aşkların canlanması adına değerlidir. 


Toplumsal alanda tarım, gıda, kadınlar, çocuklar, sanatçılarla, maddi birikimlerle ilgili gündemler öne çıkabilir. Koç burcu navamsasına ait olan Rohini ilk padadaki bu dolunay hızlı, dürtüsel, tuttuğunu koparan süreçlerle gündemi geliştirir. 


Gecen sene 7 Aralık 2022'de yine Rohini'de bir dolunay vardı ve o dolunaya gerileyen Mars kavuşuyordu. Bu dolunay, geçen seneden beri sürünen gündemlerin de tamamlanmasını sağlayabilir.


yesimarpat@gmail.com


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder