Kala sarpa günleri başlıyor



Vedik astroloji dünyasında kabulu hala tartışmalı olan Kala Sarpa Doşası (yogası) günlerine girmemize ramak kaldı. 5 Aralık 2021'den 24 Nisan 2022'ye dek iki haftada bir ikişer hafta boyunca Kala Sarpa etkisinde olacağız. 


Vedik astrolojide bütün gezegenlerin Kuzey Ay Düğümü (Rahu) ve Güney Ay Düğümü (Ketu)'nun, tıpkı yukarıdaki örnek yıldız haritasındaki gibi, çizdiği aksın bir tarafında kalmasına Kala Sarpa ismi verilir. Kala Sarpa'nın da türleri var ama o detaya bu yazımda girmeyeceğim. Eski bir yazımda kısmen bu detaya girmiştim. Aslında Kala Sarpa geniş bir isimdir. İçinden geçeceğimiz dönem Kala Sarpa'nın Amrita tipi bir yogasıdır. 


Amrita tipi yoga, münzeviliği, yalnızlığı, izolasyonu simgeler. Amrita tipinde Kuzey Ay Düğümünden Güney Ay Düğümüne doğru yola çıktığımızda gezegenle karşılaşmayız. 2020 yılında bolca amrita tipi Kala Sarpa yaşadık. 24 Şubat - 22 Haziran 2020 aralığında da amrita yogası baskındı. Dikkatinizi çektiyse covid sebepli yoğun kapanma günleri bu aralıkta gerçekleşmişti. 


2021 yılına girmemizle beraber amrita yeniden başladı. 10 Ocak- 13 Nisan 2021 dönemi de amrita yogası etkisi altındaydı. 5 Aralık 2021'den 24 Nisan 2022'ye dek yine amrita tipi kala sarpa yogası yaşayacağız. Bunu muhakkak kapanmalara yoramayız. Gerçek bir kapanma yaşanmasa dahi (covid'le ilgisi olan ya da olmayan) bazı kısıtlamalarla ve gecikmelerle karşılaşacağız manasına gelir. (Covid konusunda Jüpiter'in Satabişa nakşatrasında seyredeceği 2 Ocak-2 Mart 2022 aralığında işe yarayan ilaç tedavisine geçilebileceğini veya kısıtlamaların kaldırılabileceğini düşünüyorum.)


Genel olarak Kala sarpa günlerinde özel hayata dair mevzularda sıkışmışlık hissedilebilir. Yakınlarımız, sevdiklerimiz tarafından göz ardı edilebilir ya da hassasiyet gösterip öyleymiş gibi hissedebiliriz. Faaliyetlerimizin sonucunu daha geç alabiliriz. Stres ve kaygı seviyemiz artabilir. 


Kala sarpa, klasik vedik metinlerde yer almadığı için kişisel haritalarda hiçbir etkisinin olmadığı, mundane (politik, ekonomik, sosyolojik, vb) toplumsal meselelerde etkin olduğunu iddia eden bir ekol var. Kala sarpa yogasının toplumsal etkilerini kabul etmekle beraber kişisel haritalarda etkin olduğunu tecrübe ettiğim için sadece toplumsaldır diyemem. Yine de kala sarpa tek başına kişinin hayatını sıkıştırmaz. Doğum haritasında başka sıkıntılı yerleşimler varsa onlarla alakalı huzuru geciktirebilir. Örneğin 1/7 eksenindeyken evliliği geciktirebilir. 2/8 eksenindeyken ancak ilerleyen yaşlarda maddi imkanlar sağlayabilir, gibi. 


2021 Aralık'tan itibaren Kala Sarpa günleri şöyle:

5 Aralık  - 19 Aralık 2021 

30 Aralık 2021 - 15 Ocak 2022

27 Ocak  - 11 Şubat 2022

23 Şubat - 10  Mart 2022

22 Mart - 7 Nisan 2022

18 Nisan - 24 Nisan 2022


yesimarpat@gmail.com


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder