Tutulmaların Tetiklenmesi Aralık 2021

Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim oldu. Tutulma dereceleri adeta bir iz oluşturur. Ay tutulmaları geçmiş bir süreci tamamladığı için daha hızlı olup bitse de güneş tutulmalarından sonra altı ay kadar süre boyunca oradan geçen veya o ize görünüm yapan her gezegen kendi doğasına uygun bir şekilde o tutulmayı tetikler. Adeta oradan geçen/oraya görünen gezegen de 'tutulur'. 


En son 4 Aralık 2021 güneş tutulması yaşadık. Şimdi bundan sonra hangi gezegenlerin bu noktaları tetikleyeceğini inceleyelim.


4 Aralık 2021 güneş tutulması vedik düzende 18° Akrep burcunda (batı sisteminde 12° Yay) gerçekleşti. Tutulma esnasında vedik Terazi burcunda olan Mars, tutulmanın ertesi günü 5 Aralık'ta Akrep burcuna girdi. Mars, 14 Aralık'ta Akrep burcundaki güney ay düğümü (ketu) ile kavuşarak gergin bir sürecin başlangıcına sebep olabilir. 30/31 Aralık'ta da Mars, güneş tutulmasının yaşandığı 18°'ye ulaşarak stresli olaylar yaşanmasına sebep olabilir.


18° Akrep burcu, Jyestha nakşatrasının ilk ayağında (padası) yer alır. Batı astrolojisinin sabit burçlarıyla ilgileniyorsanız bu derece Antares isimli savaşçı yıldıza çok yakındır. 


Jyestha'nın savaşan, baskı kuran özellikleri vardır. İlk ayağı da Yay burcuna aittir. Bu da uluslararası gerginlikleri işaret eder. Rusya - Ukrayna ilişkilerinin çok gerildiği şu ortamda yıl sonuna doğru işgal tarzı bir alevlenme beklenebilir. En bariz olanı Rusya-Ukrayna gibi göründüğü için bunu belirtsem de başka bir yerde dünyayı ilgilendiren başka gerginlikler de çıkabilir. 


Tutulmalar 19 senede bir benzer noktalarda gerçekleşir. 4 Aralık 2002'de de Jyestha nakşatrasında bir güneş tutulması yaşamışız. 2003 Şubat'ının ilk haftasında da Mars bu tutulma derecesine gelmiş. O tarihlerde ABD, Irak'ı işgal için hazırlanmaya başlamış ve bunun için askerlerini Türkiye üzerinden sahaya ulaştırmak ve Türk askerlerinin yabancı ülkelerde bulunmasına dair mecliste reddettiğimiz tezkere oylamasına hazırlanmıştık. Tezkerenin reddinden evvel tam da Mars'ın tutulma derecelerine geldiği gün 6 Şubat 2003'te tezkere mecliste gizli görüşülmüş; 8 Şubat'tan itibaren Şubat boyunca da üslerin bakımları ve teçhizat yığımları yapılmıştır. Konunun tarihi detaylarına hakim değilim. İlgilenenlerin araştırmasını öneririm. Astrolojik açıdan olayı değerlendirmek için bu detaylara girdim.


Dünya üzerinde derinleşen ekonomik krizlerden sonra bir savaş ya da savaş benzeri olayların gerçekleşmesi olağan olduğu için siyasi değerlendirmelerin de astrolojiyle örtüştüğünü söyleyebilirim. Umarım sadece birer tehdit olur savuşurlar. Her ne olacaksa hepimizin hayrına olsun. 


yesimarpat@gmail.com 




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder