Atmakaraka Gezegen ve Navamsa Karşılığı


Vedik astrolojide hangi burçta olduğuna bakılmaksızın en ileri derecede yerleşmiş olan gezegene Atmakaraka gezegen denir. Ruhun gezegeni, öz gezegen manasında da gelebilen atmakaraka, bu dünyadaki yolculuğun şekline dair ışık tutar. Atmakaraka gezegen açıklamasına dair yazı için tıklayınız. 


Atmakaraka gezegenin ne olduğundan ve hayatı nasıl etkilediğinden başka navamsa (D9) haritasında hangi burçta ve evde olduğu da bir ileri seviyede detay katar. 


Örneğin atmakaraka gezegeni Merkür olan birinin doğum haritasında Merkür Terazi burcundayken Terazi burcuna has faaliyetlerin kişinin hayatında geniş yer tutacağını anlayabiliriz. Bu kişi sanat, estetik, ticaret, hukuk gibi alanlarla ilgilenebilir. Merkür navamsada Kova burcunda ise faaliyetlerini bir ekiple beraber sürdürebilir. Arkadaşlarıyla ortak işler yapabilir veya derneklerde, toplumsal fayda gözeten amaçları olabilir. 


Nakşatraları devreye sokmak detaylandırmayı daha rahat yapmamızı sağlayabilir. Örneğin atmakaraka gezegeni doğum haritasında Satabisha nakşatrasında yerleşmiş Satürn olan birinin hayatında ilaçlar, kimyasal maddeler, alkol, denizcilik gibi konularla ilgili işleri olabilir. Satürn, navamsa haritasında Yay burcunda ise bu işlerin eğitmeni olabileceği gibi uluslar arası ortamlarda veya yurt dışında da bu işleri yürütebilir. Bu konularda yayıncılık yapabilir. 


Yeni nesil bazı vedik astrologlar navamsa haritasında da nakşatraları kullanmaktalar. Bunu ben de işe yarar bulduğum için benimsemeye başladım. Mesela atmakaraka gezegeni doğum haritasında Magha nakşatrasında yerleşmiş Jüpiter olan birinin aile işleriyle, yöneticilikle, siyasetle, tarihle, arkeolojiyle alakalı faaliyetleri olabilir. Jüpiter, navamsa haritasında Bharani nakşatrasındaysa depolama, stoklama ile ilgili bir aile işini yapıyor olabilir. Ekonomi tarihiyle ilgilenebilir. Anaokulu, kreş gibi bir kurumu yönetiyor olabilir. Jeolojik veya biyolojik araştırmalar yapan bir devlet kuruluşunda çalışıyor olabilir. Film yönetmeni olabilir. 


Bu alanlar birbirlerine pek de yakın durmuyorlar mı? O zaman nakşatranın yanı sıra navamsadaki padaları da devreye sokabiliriz. Yukarıdaki Jüpiter örneğinde navamsadaki Bharani nakşatrasının ilk ayağı yöneticiliği gösterirken ikinci ayağı analizi, üçüncü ayağı sanat ve estetiği, dördüncü ayağı ise araştırmaları gösterir. 


yesimarpat@gmail.com





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder