Satürn ve Kuzey Ay Düğümü Beraberliği

Yaklaşık 11 aydır Satürn ile Kuzey Ay Düğümü (Rahu) üçgen burçlarda yer alıyorlardı. Vedik düzende Satürn Oğlak, Rahu da Boğa burcundaydı. Rahu üçgen görünüm yapması itibariyle Satürn'ün bulunduğu Oğlak burcuna etki ediyordu. Bu etki Mart 2022'ye kadar devam edecek.


Satürn ve Rahunun beraberliği zor bir enerjidir. Rahu acele eder, çok hevesli bir ergen gibidir. Satürn ise yavaşlatıp bekletir. Acele işe şeytan karıştıran bir etkidir. Bazen de bu yoğun hevese karşın bunca engel yüzünden kişi daha önce tercih etmediği, çok farklı, çok da riskli alanlara girebilir. Rahu, gece arkadaşlarıyla dışarı çıkmak isteyen bir genç diyelim. Satürn de bu gencin kuralcı babasıdır. Genç bir şekilde yalanlarla bahanelerle geç saatlerde dışarda kalmanın yollarına başvurabilir. Belki de gece babasını uyutup gizlice evden çıkabilir. 


Satürn'e bu süreçte zaman zaman Jüpiter de eşlik ettiğinde, Rahu'nun aykırı yollara başvurması azalır. Satürn de aşırı kuralcılığı azaltır. Satürn ve Rahu arasında bir orta yol bulunur. Baba, kuralları esnetmiş, genç de dışardaki eğlencenin suyunu çıkarmadan eve dönmeye başlamıştır. 


Jüpiter, 20 Kasım 2020'den 5 Nisan 2021'e dek Satürn'le Oğlak burcunda beraberdi. Satürn ile Rahu'nun Jüpitersiz baş başa kalarak gerilmeleri Nisan-Eylül 2021 döneminde oldu. 14 Eylül 2021'de Jüpiter tekrar Oğlak burcuna dönerek Satürn ile Rahu arasında uzlaşmacılık sağlayacaktır. Bu dönem kısa sürecek ve Jüpiter Oğlak burcunu 20 Kasım 2021'de terk ederek Satürn ile Rahu'yu yeniden karşı karşıya getirecektir. 


Vedik astrolojide Oğlak burcu, batı düzeninde 24° Oğlak ile 24° Kova arasındaki bölgedir. Birçok batı astrolojisi takipçisi için yukarıda bahsettiğim durum Kova burcu için geçerlidir. 


Mesela, vedik düzende Yay burcu adına Oğlak burcu doğum haritasında 2.eve denk geldiğindan riskli yatırımlara yönelmiş olabilirsiniz. Koç burcu kariyerinde riskli alanlara yönelmiş olabilir. İkizler burcu ise riskli borçlar alabilir veya tekinsiz ortaklıklara yönelebilir. 







Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder