Jüpiter Satabişa Nakşatrasında

Jüpiter, 22 Mayıs'tan 20 Temmuz 2021'e dek Satabhisha (Satabişa) nakşatrasında.

  

Satabişanın sembollerinin arasında '100 Doktor' veya '100 ilaç' vardır. Yüz doktorun manası doktorlar birliği gibidir. Kitleleri ilgilendiren bir konuda geniş çaplı araştırma yapan doktorlardır. Yüz ilaç ise yine kitlelerin kullanımına yönelik ilaçlar gibi düşünülebilir. 


Satabişanın hastalıkların çaresini bulma, araştırma ve bilinmeyeni ortaya çıkarma, özgürlük için harekete geçme, herkesi eşit görme gibi nitelikleri de vardır. 


Jüpiter'in bu yaklaşık iki aylık sürecinde mevcutta kitleleri hastalık adına en çok ilgilendiren covidin çaresine yönelik gelişmeler yaşanabilir. Aşıların etkin olduğu ve üretimlerinin bollaştığı artık söylenmeye de başlandığı için çare buradan geliyor olabilir. Yine de covidin hangi bünyeyi ne şekilde etkilediğine dair bilinmezliklerle doluyuz. Bu süreçte bu bilinmezliklere araştırmalarla daha somut yanıtlar gelebilir. Araştırmacı doktorlar bir araya gelerek ortak çalışmalar yürütebilir. 


Jüpiter, 20 Haziran'da gerilemesine başlıyor. 20 Temmuz'da gerileyerek Satabişa'dan çıkarak Dhanishta (danişta) nakşatrasına geri dönecek. Jüpiter  2 Ocak 2022'de tekrar Satabişa'ya geçerek 2 Mart 2022'ye kadar orada kalacak. 


Finansın ve büyük paraların da gezegeni olan Jüpiter, Rahu (kuzey ay düğümü) yönetimindeki Satabişa'da oldukça istikrarsızdır. Piyasalarda, özellikle de Satabişa'nın bulunduğu vedik Kova burcuna has yüksek teknoloji ve merkeziyetsizlik, özgürlük içeren olan kripto piyasalarında ani yükselişler ve düşüşler görülebilir. Zaten 22 Mayıs'ta Türkiye saati ile sabah 04:00 sularında Jüpiter Satabişa'ya girer girmez ani bir düşüşle karşılaşıldı. Her iki yönde de ani hareketleri iki ay boyunca bekleyebiliriz. 


Kimyasal, zehirli sıvıları, petrolü ve alkolü de yöneten Satabişa'daki Jüpiter esnasında petrol fiyatları da aniden yükselebilir. Alkol fiyatı ve tüketimi de artabilir. Pek de haberdar olmadığım bir piyasa olan petrol piyasasına, bu yazıyı kaleme aldığım 28 Mayıs'ta baktığımda gerçekten de Jüpiter'in Satabişa'ya girdiği 22 Mayıs'ta sivri bir fiyat artışı yaşandığını fark ettim.  😲 21 Mayıs'ta $61 olan ham petrolün varil fiyatı 22 Mayıs'tan itibaren artışa geçerek bugün $68'a yaklaşmış. Kripto piyasalarındaki gibi büyük farklar olmasa da bir emtia fiyatı için oldukça kuvvetli bir artış denebilir. 


Not: Tek etkiden büyük çıkarımlar yapılmamalıdır. Bu yazı özelinde Jüpiter'in mevcutta aldığı görünümler de, doğum haritasındaki görünümleri de değerlendirilmelidir. 


Satabişa, vedik yıldızıl düzende 06°40' - 20°00' Kova burcunda; batı astrolojisine göre yaklaşık olarak Balık burcunun ilk yarısında yer alır. 


yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder