Gezegen Gerilemelerine Farklı bir Bakış

Gerileyen gezegenler geçmiş konuları yeniden gündeme getirebilir. Yeni konularda ise
kendilerinden beklenilen tipik sonuçlarını vermez. Hayatın sürpriz faktörünün işlediği zamanlardır. 

Örneğin Satürn işi, emeği, uğraştırıcı, uzun süren, sabır gerektiren şeyleri, zamanı semboller.  Satürn gerilerken sorumluluk alanlarımızda beklediğimizden daha çok veya daha az verim alabiliriz. Beklediğimizden daha uzun veya daha kısa sürede sorunlarımızı çözebiliriz. Bu durum tamamen beklentilerle alakalıdır. 

Diyelim mimarsınız ve Satürn gerilerken bir proje üstlendiniz. Üç ayda bitireceğinizi sandığınız bu proje, süreç boyunca öngöremediğiniz engeller, ertelemeler devreye girdiği için, mesela yedi ayda tamamlanabilir. Tersi bir şekilde gözünüzde büyüyen bir görevi de sandığınızdan çok kolay ve çok hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Bu yüzden Satürn gerilemesi esnasında gözümüzde büyütüp ertelediklerimize girişmek verimli sonuçlar almaya yardımcı olabilir. Gözümüzde büyüyen şeyler genellikle motivasyonumuzun yüksek olmadığı konulardır. Satürn gerilerken istemediğimiz işlerle uğraşmak gerekebilir. 


Merkür ise iletişimi, analizi, gündelik yaşam pratiklerini; doğruyu yanlıştan, gerekliyi gereksizden ayırmayı; kategorize etmeyi, koordinasyonu semboller. Bu semboller yaşamın her alanında az veya çok gerekli şeylerdir. Bu yüzden Merkür gerilerken daha çok ses getirmekte, aksilikleri daha görünür olmaktadır. Merkür gerilerken evdeki hesap çarşıya genelde uymaz. Bizim için doğru kişiyi, durumu, ortamı, alışverişi seçerkenki beklentimizle aldığımız sonuçlar örtüşmeyebilir. Beklentilerimizin düşük olduğu alanlarda ise büyük sonuçlar almamız mümkün olabilir. 

Mimar örneğine devam edelim. Mimarsınız ve Merkür gerilerken malzeme siparişleri verdiniz ama teslim aldığınız malzemeler sizin seçtikleriniz olmayabilir.  Katalogda görünenle gelen malzemeler arasında yapısal farklar büyük olabilir. Tersi bir şekilde memnun olmadığınız ve normal şartlar altında alışveriş yapmadığınız bir tedarikçiden mecbur kalıp satın aldığınız malzemeler bu sefer harika çıkabilir. Hatta bu malzemeler size aklınızdakinden daha estetik ve kullanışlı yeni tasarımlar ortaya çıkarmanıza ilham bile olabilir. 


Jüpiter eğitim, bilgi, refah, mutluluk, bereket, iyimserlik, şans gezegenidir. Jüpiter gerilerken şansımıza güvenmekte, bizim için en hayırlısının gelip bizi bulabileceğine olan inancımız azalabilir. Hayatın kontrolünü elimize almamız ve işimizi şansa bırakmamamız gerekir. Jüpiter gerilerken gerçekçi olup ince detay planlarla, kötü gidebilecek her şeyi önceden düşünüp önlem almak zorunda kalabiliriz. Şansa bırakılmış veya hiç üstüne kafa yorulmamış işler zora girebilir. Tam tersi olarak, her ihtimali önceden gözetilmiş ve önlem alınmış planlar başarıya ulaşabilir. 

Mimar olarak bir projenizle ihaleye girdiğinizi düşünelim. Jüpiter gerilerken girdiğiniz yarışmada zamanın gerisinde kaldığınızı fark edebilirsiniz. Bu yüzden bilginizi, eğitiminizi yenilemeniz gerektiğini anlarsınız. Belki de hazırladığınız projeye gerekli bazı detayları eklemeyi unuttuğunuzu fark edebilirsiniz. Jüpiter gerilerken her şeyiyle titizlikle uğraşılmış, kabaca değil de detaylıca hazırlanmış işler genellikle başarılı olur. 


Venüs aşk, ilişkiler, ticaret, güzellik, sanat, kadınlarla ilgilidir. Venüs gerilerken bu alanlardaki beklentilerimiz gerçeklerle uyuşmayabilir. Yeni başlayan ve ömürlük olmasını beklediğiniz ilişkiler uzun sürmeyebilir. Öylesine takıldığınız, geçici olacağını sandığınız ilişkiler ise bilakis ömürlük olabilir. Önemli satın almalarda genelde beklentimiz de yüksek olduğu için Venüs gerilerken mühim satın almalar da önerilmez fakat asla satamayacağınızı sandığınız bir malınızı iyi fiyata satabilirsiniz de. 

Mimar örneğiyle devam edersek her zaman projelerini size yaptıran bir firma, Venüs gerilerken sizden başka bir mimara iş verebilir. Müşterinizin düzenli olarak size iş paslayacağınızı düşündüğünüz için bu durum müşteri ilişkilerinizi geliştirmek adına sizi harekete geçirebilir. Gerileme esnasında yeni edindiğiniz siparişler iptal edilebilir veya ödemelerini almakta zorlanabilirsiniz. Vadesi dolmuş alacaklarınıza dair umudu kesmişken ödeme de alabilirsiniz. 



(Devam edecek) 



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder