Abhijit Nakşatrası

Mini bir nakşatra da sayılan fakat aslında Uttarashadha (uttaraşada) ve Sravana nakşatralarının içinde yer alan Abhijit bölgesi gökyüzünün şerefli, kudretli, başarılı bir alanıdır. Vedik düzende Oğlak burcunun 6°40'-10°53' aralığında yer alır. Batı düzeninde Kova burcunun yaklaşık ilk beş derecesi Abhijit bölgesidir. 


Astrolojide lider sayılan Güneş, 20-24 Ocak aralığında Abhijit bölgesinden geçer. Abhijit'in Uttarashadha kısmına ait olan bölgesi 20-23 Ocak kısmı Güneş yönetiminde bir yıldıza ait olduğu için büyük başarılara daha uygundur.  


Dikkat ettiyseniz, ABD'de yeni başkanın göreve başlama tarihi 20 Ocak'tır. 1937'den beri 20 Ocak tarihi yeni göreve başlama tarihi ilan edilmiş. 20 Ocak tarihi haftasonuna, resmi bir tatile denk gelse dahi yeni başkan yeni görevine halka kapalı bir ortamda yemin ederek başlar; tören ertesi gün halka açık olarak tekrar edilir.  


ABD'de başkanlığa başlamak için sadece günü değil, saati de Abhijit saatine göre ayarlamışlar. Her gün güneşin en tepede olduğu saatler Abhijit saatleridir. Başkanlık yemin töreni de öğle saatlerinde gerçekleşir. 


Bu bilgileri bir araya getirdiğimde sanki başkanlık yemin töreninin günü ve saatinin özellikle ayarlanmış olduğunu düşünürüm ama ispat edemem :)


yesimarpat@astrocevap.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder