Astrolojide 18 Ay Döngüsü

Bir yerlerde okuduğumu çok net hatırladığım ama nerede okuduğumu internette araştırmama rağmen bulamadığım bir konu var. İnsanların başından kötü bir şey geçtikten sonra toparlanmasının 18 ay sürdüğü ile ilgili bir bilgi kalmış aklımda. Ayrılmanın, boşanmanın, sevilen birinin kaybının veya başka derin üzüntülerin ömür boyu içimizde yara olarak kalsa bile ilk 18 aylarının keskin olabileceğine dair bir araştırmaydı bu. 

Yine nerede okuduğumu hatırlamadığım başka bir bilgi de üzüntüye benzeyen bir şekilde büyük coşkuların da baki kalmadığı ve insanların mutluluk seviyesinin bir süre sonra normale döndüğüyle alakalıydı. Piyangoda büyük ikramiye kazanan insanların kazandıklarını takip eden ilk zamanlarda sevinç ve mutluluk seviyelerinin artmasına rağmen orta ve uzun vadede eski seviyesine döndüğüne dair bir araştırmaydı. 

Beni uzun zamandır takip edenler bilir. Kuzey ay düğümüm 3.evdedir ve beynim oradan buradan toplanmış parça parça ve alakasız ve kullanışsız da olabilen bilgilerle doludur 😜 Bunların bir araya getirilmesi de zor olabiliyor haliyle. 

Bu bilgilerin aklımda kalmasının sebebi bunun astrolojik olarak da açıklanabilir olmasıydı. Tutulmalar içinde bulunduğumuz dönemin en önemli astrolojik olaylarıdır. Tutulmaların yönünü kuzey/güney ay düğümlerinden de anlayabiliriz zira tutulmalar ay düğümleri civarlarında gerçekleşirler. Ay düğümleri de bir burçtan 18 ayda geçerler. Yani tutulmalar 18 ay boyunca aynı burçlarda gerçekleşir. Sonra başka bir burca geçer ve hayatımızın ana gündemi, odağı, ilgi alanı ve haliyle duyguları da değişir. 

26 Aralık 2019'da Mula nakşatrasında altı gezegenin birden etkilendiği çok acayip bir güneş tutulması yaşadık. Mula nakşatrasında çoklı tutulma yıkıcı ve bela getirici de olabilir diye zamanında çok kısa açıklamıştım artık kap
alı olan instagram hesabımda. 😒 Açıkçası ben dünya çapında bazı terörist eylemler veya bir savaş bekliyordum. Pandemi çıktı. O da belki de bir terör eylemi olarak başladı. Zaten dünyayı savaştan da beter etkiledi. Mula'nın mitolojik tanrısı Niriti, çözülme ve yıkımla ilintilidir. Mula hakkında daha sonra daha açıklamalı bir yazı yazarım. Şimdi anlatmak istediğim şeyden sapmak istemiyorum. 

24 Haziran 2021'de Mula nakşatrasında bir dolunay yaşayacağız ve bu dolunayla aslında Aralık 2019'dan itibaren 18 ay geçmiş olacak. Mula yeniayı (güneş tutulması), Mula dolunayı ile bir tamamlanma yaşayabilir. 28 Mayıs'ta şanslı Jüpiter'in de aşı ve ilaçlarla ilgili şifacı Satabişa nakşatrasına geçişi ve 20 Temmuz'a dek bu nakşatrada olması Mula dolunayıyla denk de düşmektedir. 24 Haziran'da dünyada covid kalmayacak iddiam yok. Bu tarih zaten gerçekçi de değil ama bu dolunayın sonun başlangıcı olabileceğine dair ve bunu da aşıların gerçekleştireceğine dair astrolojik ipuçlarına işaret etmek istedim. 

Jüpiter 20 Temmuz'da geriler durumda olacak ve Satabişayı terk edecek. 2 Ocak 2022'den 2 Mart 2022'ye dek tekrar Satabişa'ya dönecek. 


yesimarpat@astrocevap.com





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder