Mars Bharani Nakşatrasında

22 Ocak - 16 Şubat 2021 arasında Mars, Bharani nakşatrasında olacak. 


Mars, acele eden, ateşli bir gezegendir. Bharani'deki Mars, başarmak için uğraşmak manasına gelir. Bharani anne karnı, rahim, doğum ile sembollenir. Fikirlerin, planların doğumu gibi de düşünülebilir. Doğum yapmak sancılı bir süreçtir. Aynı şekilde anneye özgü koruyuculuk ve kollayıcılık da bu nakşatrada baskındır. Mars, Bharani'deyken görevlerimizi anne gibi sahiplenecek veya çevremizdeki kişileri gözetecek rollerimiz olabilir. 


Bharani yüklenmek, üstlenmek, sürdürmek, kapılmak, sürüklemek gibi manalara sahiptir. Bharani'nin mitolojik tanrısı ölüm tanrısı Yama'dır. Bu da nakşatranın dönüştürücü enerjisini semboller. Yeni bir şey doğurmak için eski bir şeyi öldürmeniz gerekebilir. Bharani'nin kendine özgü enerjisi bir süre yüklendikten sonra ayrılmaktır. Bebek de doğumla anneden ayrılır. Mars Bharani'deyken hayatımızdan bir kişi veya durum kopabilir. Kopuşun acısı zor gelse de Mars hızla yol almayı tercih edecektir. 


Mars, aceleci tarafıyla çalışırsa 'koptu gidiyor' diyebileceğimiz türden ya öfkeden ya azimden ya da aşırı hevesten kendimizi kaptırdığımız durumlar yaratabilir. Bu sürecin bır kısmında (30 Ocak - 21 Şubat) Merkür de gerileyeceği için bir şeye kapılmanın getirdiği görmezden gelmelerin acısı çıkabilir. 


Değerli şeylerin korunması manasına da gelen Bharani, değerli eşyaların bulunduğu kasaları, bankaları, stokları, depoları, küçük çocukların okullarını, anıların ses/görüntü kayıtlarını, albümleri, tohumları semboller. Mars bu süreçte para piyasalarını çalkalasa da asıl sürprizlerin ortaya çıkması ve dijital paraların yaygınlaşması Uranüs'ün de Bharani'ye girdiği 25 Şubat'tan sonra olması beklenir. Mars, Bharani'deyken küçük çocuklar okula da dönebilir. Fotoğraf, video kayıtlarımızı yanlışlıkla silebilir veya kaybedebiliriz. Gelişigüzel ortadan kaldırdığımız para veya değerli evrakları kaybetmemiz, kaldırdığımız yerleri unutmamız da olasıdır. 


Bharani nakşatrasının orijinal isminin Apabharani olduğu da iddia edilir. Bu da 'sürükleyip götüren su' manasına gelir. Mars buradayken sellerin artması da olasıdır. 


Bharani nakşatrası, vedik astrolojide 13°20-26°40 Koç burcundayken batı astrolojisinde 7°20-20°40 Boğa burcunda yer alır. 



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder