30 Ocak 2021 Merkür Gerilemesi

Merkür, 30 Ocak 2021'de vedik sistemde 2°20' Kova burcunda, Dhanishta (danişta) nakşatrasında gerilemeye başlıyor. 5 Şubat'a dek Kova burcunda gerilemesini sürdürecek. 5 Şubat'ta gerileyerek Oğlak burcuna girecek ve 21 Şubat'a dek, Oğlak burcunun 16°52' derecesine dek gerileyecek. Merkür, batı astrolojisine göre 26°29' Kova burcunda başlayan gerilemesini 11°01' Kova burcunda sonlandıracak. 


Merkür'ün geri hareketinin Oğlak burcu tarafındaki kısmı, Oğlak burcundaki gezegen yığılmasına eşlik etmesiyle daha kritik olacaktır. Özellikle 11 Şubat yeniayında 7 gezegen birden vedik Oğlak burcunda toplanacaktır. Satürn, Plüton, Jüpiter gibi yavaş hareket eden gezegenlerin yanına Merkür gibi bir hızlının geri hareketiyle eklenmesi Oğlak burcunu hareketlendirecektir. 


Geri hareketli Merkür'ün doğasını artık hepimiz biliyoruz. Geçmişten gelen, mazide kalmış işler, insanlar, durumlar yeniden ortaya çıkabilirler. Bu yeniden ortaya çıkış illa yeniden başlamak manasına da gelmeyebilir. Belki de eskiden anlam veremediğimiz konuları anlayabilir, cevabını bulamadığımız sorulara cevap da bulabiliriz. 


İletişim kazaları, alet ve makinelerin bozulması, unutkanlıklar, yanlış anlamalar da Merkür gerilemesine has etkilerdir. Merkür gerilemesi işleri asıl amacından da uzaklaştırabilir. Kısa bir rapor hazırlamak isterken destan yazmak, çekmecelerimizi düzeltmek isterken bütün eve dip köşe bahar temizliği yapmak, bir arkadaşımızla bir kahve içmek üzere buluşmuşken yatıya kalmak gibi hatalı sayılmasalar da asıl niyetinden uzak hareketlerimiz olabilir. Bazen de bu asıl niyetinden sapmış hareketler sayesinde hiç ummadığımız yerlerle temasımız olabilir ve önümüze yeni kapılar da açılabilir. 


Yine de yeni bir işe veya ilişkiye başlamak, önemli satın almalar yapmak adına Merkür gerilemeleri dikkat gerektiren süreçlerdir. Genellikle detayları gözden kaçırabileceğimiz için bu süreçte önemli işlerimiz varsa bunları başka gözlerin de değerlendirmesini istemekte fayda vardır. 


30 Ocak'tan 10 Şubat'a dek Dhanishta nakşatrasında gerileyen Merkür, dünyada müzik, eğlence, emlak, bilişim sistemleri, finansal işlemler alanlarında kaotik durumlar yaratabileceği gibi bu alanlarda düzeltmeler de yapılabilir. 


10 Şubat'tan 21 Şubat'a kadar Sravana nakşatrasında gerileyen Merkür'ün karmaşa alanları da o dönem haberleşme cihazları, okullar, oteller, restoranlar, seyahat ve sağlık sektörü olacaktır. Bu alanlarda hatalı uygulamalar düzeltilebilir veya eski düzenlerine yaklaşılabilir. 






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder