Pandeminin Astrolojisi

Foto: Rattankun Thongbun
Astrolojik açıdan toplumsal durumların zamanlarını tahmin etmek kişisel durumlara göre oldukça güçtür. Her harita etkileşim içindedir. Etkileşim alanı genişledikçe insan zihninin de mevcut bilgisayarların da becerileri yetersiz kalabilir. 


23 Eylül 2020'de Güney Ay Düğümünün (Ketu) yıkıcı da olabilen Mula nakşatrasından çıkmasıyla salgında rahatlayabileceğimizi düşünmüştüm. Vedik düzende (sidereal zodyak) Yay burcunda bolca yerleşmiş gezegenlerimden olsa gerek genellikle olaylara iyi tarafından, iyimser beklentilerle bakma eğilimindeyim. Bu yüzden her yeni gelişmede bir sonraki aşamanın daha pozitif olacağını düşünmeden edemem. Bu bakış açısı da bir tavsiye değil; olayları değerlendirirken yorumcunun şartlarını da dikkate alınız diye hatırlatma mahiyetindedir. Bu yazımda iyimserliğimi de mümkün olduğunca bir kenara bırakmaya gayret ettim. 


Salgını geçmişten bugüne değerlendirdiğimizde yakın geleceğine dair de tahminimizi güçlendirebiliriz.


26 Aralık 2019 - Yıkıcı ve yeniden yapılandırıcı Mula nakşatrasında altı gezegenin birden dahil olduğu Güneş  Tutulması. Tutulma vedik sistemde 10° Yay burcunda gerçekleşti. Aynı gün Satürn, (herkesi ilgilendiren, evrensel yıldız takımı) Uttarashadha nakşatrasına geçti. 


12 Ocak 2020 - Satürn ve Plüton Uttarashadha nakşatrasında kavuştu


24 Ocak 2020 - Satürn (vedik) Oğlak burcuna geçti. Satürn Oğlak'ta kendi evindedir ve oldukça güçlüdür. Oğlak burcu, kısıtlamaların, dikkat ve disiplinin burcudur.


22 Şubat 2020 - Mars, tutulma derecesine geldi. Zor gezegenlerin tutulma derecelerini ziyareti tutulmanın zor taraflarını tetikler. 


18 Mart 2020 - Güney Ay Düğümü (Ketu) tutulma derecesine geldi. Bir zor tetiklenme daha. 


30 Mart 2020 - Jüpiter vedik Oğlak burcuna, düşük olduğu, yani ancak kısıtlı ortamlarda, zor şartlarda şansını deneyeceği bir burca girdi. 30 Haziran'a kadar Oğlak'ta kaldı. 


30 Haziran 2020 - Jüpiter, gerileyerek vedik Yay burcuna girdi. 20 Kasım'a kadar Yay'da kaldı. Bunun da yaz aylarındaki kısmi rahatlamayı sağladığını düşünüyorum. 


20 Kasım 2020 - Jüpiter tekrar vedik Oğlak'a girdi. 5 Nisan 2021'e dek düşük olduğu Oğlak'ta olacak. 


14 Aralık 2020 - Vedik  29° Akrep burcunda Jyestha nakşatrasında Güneş tutulması. Jyestha silahları gösterir. Bu savaş habercisi olsa da aşı da bir silahtır. Dünyayı ilgilendiren bir savaş çıksa dahi aşı da mümkündür. Çünkü bu esnada Kuzey Ay Düğümü (Rahu) Mrigasira nakşatrasındadır. 


Mrigasira, devamlı arayış içinde olan hercai bir yıldızdır ama aslında Soma'yı (ölümsüzlük iksirini) aramaktadır. Rahu, 20 Mayıs 2020'den 27 Ocak 2021'e dek Mrigasira'da olacak. Rahu'nun Mrigasira sürecinde devamlı değişen bilgilere, başlayıp başlayıp bırakmaya, kafa karışıklığına maruz kalıyoruz. 

Süreç, sivri cisim (jyestha), içindeki iksir (mrigasira) sembollerini barındırdığından beraberce aşı tanımına uymaktadır. 


16 Aralık 2020 - Merkür, tutulma derecesine gelir. Tutulmanın vaadine beceri ve iletişim avantajı sağlar. 


21 Aralık 2020- Jüpiter ile Satürn Oğlak burcunda 6° 'de, yine Uttarashadha nakşatrasında kavuşuyorlar. Jüpiter, 5° Oğlak'ta en düşük olduğu noktadadır. Kısıtlamalar, yasaklar devam edebilir. 


3 Ocak 2021 - Venüs tutulma derecesine gelir. Tutulmanın vaadine şifa olur. 


7 Ocak 2021 - Jüpiter, 4 Mart 2021'e dek Sravana nakşatrasına geçiyor. Değişip duran bilgiler artık daha net ve temiz bilgiye bırakabilir. Öte yandan 22 Ocak'ta Satürn de Sravana'ya girdiğinde bilgi paylaşımı kısıtlanabilir. İletişim araçları üzerinde sıkıntılar, önlemler, yasaklar, yeni kullanım veya vergi düzenlemeleri ortaya çıkabilir. 


13 Ocak - 21 Şubat 2021 - Bu dönemde vedik Oğlak burcunda gezegenler birikiyor. Bu dönemde 5 ila 7 gezegen Oğlak'ta bulunuyor. Bu kadar çok gezegenin bir burçta birikmesi sıkıntılı olabilir. Toprak grubunda olması sınırlar, toprak, zemin, yöneticiler, para alanlarını göstermekte. Toprak savaşları, depremler, heyelanlar, finansal ve yönetimsel krizler dönemi olabilir. 


27 Ocak 2021'de Rahu, Rohini nakşatrasına giriyor 5 Ekim 2021'e dek finansal sistemlerde yeniden yapılandırmaya yol açabilir. 


5 Nisan 2021 - Jüpiter, özgürlüğün burcu olan (vedik) Kova'ya giriyor. Bu tarihten itibaren kısıtlamalar kalkabilir. Jüpiter, 14 Eylül 2021'e dek Kova'da olacak. 


22 Mayıs 2021 - Jüpiter, şifanın yıldızı olan Satabisha nakşatrasına giriyor. 


14 Eylül 2021 - Jüpiter, gerileyerek tekrar vedik Oğlak'a dönüyor. 20 Kasım 2021'e dek tekrar Oğlak'ta yine kısıtlanmalara maruz kalsa da en düşük olduğu noktalara ve Satürn'e uzak olduğu için bu dönemdeki kısıtlar geçmişe nazaran daha hafif olabilir. 


Özetle, salgın ve beraberinde getirdiği yasakların 2021 Nisan'ın ilk günlerine kadar devam etmesi beklenebilir. Aşının zaten bulunduğuna dair bilgimiz olsa da aşıya erişmek ve toplumsal hayatımıza eskisi gibi devam edebilmek için astrolojik açıdan en azından Nisan ayı gerekli gibi durmaktadır. O tarihe dek özellikle Ocak ve Şubat aylarında salgının tetiklemiş olabileceği veya ondan ayrı ve başka toplumsal sorunlarımız da olabilir.  


Burada bahsettiklerim kişisel haritalarda daha farklı yorumlanabilir.



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder