14 Aralık 2020 Güneş Tutulması

14 Aralık 2020'de batı astrolojisine göre 23˚  Yay; vedik sistemde 29˚  Akrep burcunda, Jyeshta (ciyeşta) nakşatrasında Güneş Tutulması olacak. Tutulma tam bir tutulma olduğu için Güneş tamamen kaybolacak ve Ay'ın gölgesi Güneş'i kapatacaktır. Güneş tutulması Güney Amerika ve Afrika'nın güneybatısında gözlemlenebilecektir.

Güneş tutulmaları yeni bir trendin, yeni gelişmelerin habercisidir. Jyeshta nakşatrasındaki Güneş tutulması iktidar, güç ve egoyla ilintili gelişmeleri gösterir. Jyeshta nakşatrasının yönetici gezegeni Merkür de tutulmaya kavuşumuyla eşlik etmektedir. Yani Merkür de tutulacaktır. Bu da bu tutulmayı daha kuvvetli yapmaktadır. İletişimin gezegeni olan Merkür'ün tutulması yanlış anlamalara veya hatalı mesajlara sebep olabilir. Bu yüzden tutulma civarındaki günlerde (+-3 gün) önemli mesajlar dikkatle gözden geçirilmelidir. 

Jyeshta nakşatrası, kıdemlilik, söz sahipliği içerdiği için gurur ve egonun doğru yolumuza engel olma ihtimali vardır. Nakşatranın sembollerinden olan yuvarlak tılsım veya yuvarlak halka küpe de 'yaptığımızı bulma' manasına gelir. 

Tutulma, 29˚ Akrep burcunda, gandanta adı verilen kördüğüm derecesinde, Akrep'in zehirli olan kuyruğunun ucunda gerçekleşiyor. Bu yüzden de negatif her niyet ve amelin negatif olarak dönmesi beklenir. Güç ve iktidar alanımızı kötüye kullanmak veya rehberlerimizi, hocalarımızı dinlememek negatif gündemlerle bize geri dönebilir. Gandanta noktasındaki hareketler sadece bu tutulmayla da kalmıyor. Tutulmanın ertesi günü Merkür ve Mars da gandanta noktalarında olacaklar. Mars, vedik Balık burcunun son üç derecesinde gandanta noktasında olacak. Mars, özellikle 21-24 Aralık arasında gantandanın zirve noktasında olacaktır. 

Gandanta noktalarına dair şu yazımı okuyabilirsiniz

Kördüğüm manasına gelen gandanta, eskiden beri aralıklarla karşılaştığımız benzer sorunların, halı altına süpürülmüşlerin yeniden ortaya çıkması manasına gelir. Çözülmeyi bekleyen kördüğümleri çözüp çözemeyeceğimiz bize kalmıştır. Kökünden halletmeye meyilliysek Jyestha nakşatrasının aydınlık tarafı her türlü zorluğun, belanın, rekabetin üstesinden gelmeyi başaracak hırsa ve azime sahiptir.  Jyestha nakşatrasının karanlık tarafı ise kıskançlık, intikam ve öfke uyandırabilir. Karanlık motivasyonlar savaş benzeri bir hareketle kördüğümü çözmek yerine yakmayı, yıkmayı tercih edebilir. 

Askerlerin, polislerin, bürokratların, politikacıların, karar verici yargı mensuplarının nakşatrası olan Jyestha'daki güneş tutulmasında, dünyada orduları, kolluk kuvvetlerini, politikacıları ve yargıçları harekete geçirebilecek gelişmeler yaşayabiliriz. Kıdemlilik işaret ettiği için Jyestha'nın yaşlı insanlarla da ilintisi vardır. Salgından en çok etkilenen grup olan yaşlı kesimin hayatındaki zorluklar bir süre daha devam edebilir. Güneş tutulmasında ihtiyaçlar (Ay), isteklerin (Güneş) önünde gelir. Jyestha'nın temsil ettiği kitle de arzu etmeseler de ihtiyaçları temelli harekete geçecektir.  

Güneş tutulması, Türkiye'nin yükselenine göre 6.evinde gerçekleşiyor. Ülkeler için 6.ev orduları, asayiş ve düzen sağlayıcıları, sağlıkçıları gösterir. Bu yüzden politik açıdan çatışma ve benzeri durumlar yaşanabilir. Sağlıkçıların hayatındaki kördüğüm haline gelmiş sorunlar yeniden gündeme gelebilir. Ülkenin sağlık politikalarında yeni bir yapılanma gerçekleşebilir.

Güneş tutulması, Türkiye'nin Güneş'ine göre 2.evinde gerçekleşiyor. 2.ev birikimleri, parayı, mali sistemleri gösterir. Yeni maddi kaynaklar bulmamız gereken, bütçemizi denkleştirmemiz için zor reçeteler takip etmemiz gereken bir altı ayı karşılamamız gerekebilir. 










Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder