30 Kasım 2020 Ay Tutulması

30 Kasım 2020'de batı astrolojisine göre 9˚  İkizler; vedik sistemde 14˚  Boğa burcunda, Rohini nakşatrasında Ay Tutulması olacak. Tutulma gölgeli bir tutulma olduğu için Ay tamamen kaybolmayacak ve Dünya'nın gölgesi kısmen Ay'ın rengini solduracaktır. Ay tutulması çeşitleri için tıklayınız.  


Ay tutulması Kuzey Amerika ve Asya'nın doğusunda en belirgin şekilde; kısmen de Güney Amerika, Hindistan'ın doğusu, Çin, Avustralya, Okyanusya ve Kuzey Avrupa'da gözlemlenebilecektir.

 

Rohini nakşatrası, rahat edilen yaşam alanlarını, parayı, tarımı ve sanatı temsil eder. Rohini, Hint mitolojisinde bereket, aşk ve güzellik tanrısı Lakshmi'nin (Lakşmi) ev sahipliğindedir. Bereketli toprakları, üretmeyi, büyütmeyi, geliştirmeyi temsil eder. Rohini'deki Ay Tutulması, yaratıcılığımızı ve toprak grubunda olması sebebiyle istikrarı besleyici, geliştirici kaynaklara ulaşabileceğimize işaret eder. Uzun vadede yetecek kaynakları bulmaya ve geliştirmeye yarayabilir. Ay gezegeninin yönettiği Rohini duyguların karşılık bulmasına da elverişlidir. Dolayısıyla Ay Tutulması civarındaki günlerde kıskançlık, öfke, pişmanlık gibi karanlık duygular içinde olmak bu duyguların da uzun vadede tutunabilmesine sebep olabilir. Benzer biçimde pozitif duygular da uzun vadede çoğalabilir. Yani artısıyla eksisiyle üretme, çoğaltma becerisine sahip bir noktada olacağımız için hislerimize ve davranışlarımıza bu tutulmada daha fazla dikkat etmemiz önerilir. 


Ağır kanlılığıyla da bilinen Rohini, aceleye gelemeyen bir nakşatradır. Bu yüzden bu Ay tutulması civarında hiçbir şeyi aceleye getirmemek önerilir. Biz aceleye getirmiyorsak da zaten doğası gereği yavaş ilerleyen işlerimiz olabilir. Bu manada tarım örneğini düşünebiliriz. Ektiğimiz tohumların hızla olgunlaşıp meyve vermesi ancak tohumun doğasını bozarak mümkündür. Hızla yetiştirilmiş meyvenin de tadı güzel olmayacaktır. 


Duyusal zevkleri de temsil eden Rohini, yeme içmeyi, müziği, dansı, tensel arzuları da gösterir. Buradaki Ay tutulması bu tip dünyevi zevklere olan varsa aşırı düşkünlüklerimizi de törpülemek durumunda kalabileceğimizi gösterir. Alkol, sigara, vb madde bağımlılıklarından kurtulabilir; aşırı kalorili besinleri azaltabiliriz. Dünyada önemli sanatçıların kayıpları veya skandalları ortaya çıkabilir.  


Parayı da temsil eden Boğa burcundaki Ay tutulması dünya çapında finansal krizlere sebep olabilir. Tarım, ticaret ve finans alanlarında bir kaos yaşanabilir. Tutulma Türkiye'nin doğum haritasında 12.evinde, Güneş burcuna göre 8.evinde; yani her iki açıdan da zor yerlerde olduğu için önümüzdeki birkaç ay toprak, zemin, sınırlar, tarım, ticaret, finans alanlarında zor günleri karşılamamız gerekebilir. Benzer bir durum ABD'nin haritası için de geçerlidir. ABD'deki mali kaosun dünyayı da etkileyebileceği düşünülürse yerel krizler genel bir krize de dönüşebilir.  


Kişisel olarak Ay tutulmasından nasıl etkilenebileceğinizi Kasım ayı burç yorumlarımda açıklamıştım. Her etkide olduğu gibi tutulma doğum haritanızdaki bir gezegenle görünüm yapıyorsa veya vedik düzende Ay daşasında veya antardaşasındaysanız daha belirgin, daha mühim gündemler çerçevesinde etkilenebilirsiniz. Ay tutulması, batı astrolojisine göre 9˚ İkizler burcunda gerçekleşeceğinde göre doğum haritasında 6-12˚ arasında İkizler, Yay, Kova, Terazi burçlarında gezegenler olması mühim kararlar, finaller, son buluşlar veya düzeltme, yeniden inşa etme, makas değiştirme ihtiyacı oluşturabilir.  


Ay tutulması civarında gerçek ihtiyacımızı gözetmeden kararlar verme ihtimalimiz olduğu için tutulmanın 3 gün öncesinden 3 gün sonrasına dek önemli kararlar alınmamalı, önemli başlangıçlar yapılmamalıdır. 









Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder